dijous, 30 de setembre de 2010

El Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès estarà present al WORKSHOP PIRINEUS 2010 de la Vall d’Aran

La Marca Pirineus vol promocionar la riquesa i varietat turística de les seves comarques davant de tour operadors i professionals del sector turístic.

El Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès estarà present en la propera edició del Workshop Pirineus 2010 que es celebrarà el proper dijous 7 d’octubre al Parador d’Arties de la Vall d’Aran. Workshop Pirineus és una de les accions de la marca Pirineus que té com a objectiu donar a conèixer la marca i tot allò que representa i ofereix. Hi participen tour operadors, organitzadors d’esdeveniments i professionals del turisme del territori i és destinada principalment a empresaris del sector turístic. Enguany s’han convidat tour operadors especialitzats en turisme actiu - natura, cultural i salut i benestar, dels mercats de Israel, Portugal, Espanya, Benelux i França.

El Pirineu català configura un territori d’una gran riquesa paisatgística, ple de contrastos, espais d’interès natural, monuments romànics declarats Patrimoni de la Humanitat i valls plenes d’història. La seva gastronomia, festes i tradicions fan que sigui un destí turístic inigualable. Per aquest motiu, l’any 2003, aquest territori es va organitzar sota una única marca turística: la marca Pirineus. La marca Pirineus integra 11 comarques, que van des del Cap de Creus fins a la Val d’Aran: la comarca de l’Alt Empordà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Vall d’Aran.

Actualment la marca Pirineus és gestionada a través d’un programa impulsat i coparticipat per 6 socis: L’Agència Catalana de Turisme, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, el Conselh Generau d’Aran i la Diputació de Barcelona i té com a objectius promocionar i consolidar la gran riquesa de l’oferta turística dels Pirineus catalans, a més de posar en valor els recursos turístics de les comarques que la conformen, destacant la seva identitat pròpia amb un territori i paisatges únics. La marca vol posar a disposició de tots aquells que formem part d’aquest territori els mitjans i eines necessàries per a poder donar a conèixer la oferta i productes existents i que fan del Pirineu, una destinació única.

Per aquesta raó, el Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès convida a totes les empreses del sector turístic del Solsonès a participar al Workshop Pirineus 2010. Per la seva part, el President del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, Joan Solà ha manifestat que “aquest any volem donar l’oportunitat als empresaris del sector turístic del Solsonès perquè ens puguin acompanyar i aprofitar alguna de les entrevistes que tenim concertades amb els tour operadors. Creiem que el sector privat ha de poder aprofitar oportunitats com aquesta, en les que se’ls permet donar a conèixer i vendre la varietat de serveis i recursos turístics que tenim al Solsonès -a través de paquets turístics- al mercat estranger, sense intermediaris ni haver de traspassar cap frontera.”

Font: Consell Comarcal del Solsonès