dijous, 23 de setembre de 2010

El Consell Comarcal del Solsonès organitza el Cicle AMB ULLS DE DONES

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès presenta un cicle composat per 3 pel.lícules i dos conferències

El proper dijous 30 de setembre s’inicia el cicle “AMB ULLS DE DONA” a Solsona, un cicle de cinema i conferencies organitzat per l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès. Es tracta d’un projecte que rep el suport del Institut Català de les Dones, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Oficina de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. “Amb ulls de dona” és una iniciativa que vol posar en evidència la relació existent entre les dones, els drets humans i la cultura de la pau present als diferents països del món.

El cicle s’inaugurarà el proper dijous 30 de setembre a les 22.00 hores al cinema París de Solsona amb la projecció de la pel.lícula “Persépolis” de Vicent Parannaud i Marjane Satrapi. El següent acte serà la conferència “L’Islam sense vel” a càrrec de l’escriptora i periodista Nazanin Amirian, i tindrà lloc a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès el dijous 14 d’octubre a les 21.00 hores. L’escriptora ens parlarà del seu llibre en el qual fa un apropament seriòs i rigoròs a la cara més desconeguda de l’Islam amb l’objectiu de resoldre dubtes i eliminar perjudicis.La següent pel.lícula del cicle, “Los Limoneros” de Eran Riklis, es projectarà el dijous 4 de novembre a les 22.00h de la nit al cinema París de Solsona. A continuació, el proper dijous 25 de novembre es celebrarà la conferència “Dones al Món: Oprimides però puntal de la societat” a càrrec de la periodista Rosa Maria Calaf. Amb ella farem una mirada a les diferents cares de l’opressió que encara pateixen les dones a molts països del món, i veurem com, tot i això segueixen sent el pal de paller de les societats. I finalment el dijous 9 de desembre a les 22.00 hores del vespre es projectarà l’última pel.lícula del cicle, “Retorno a Hansala” de Chus Gutiérrez, un film que preten recrear el succés de la descoberta dels cossos d’onze joves immigrants magrebins a les platges de Rota a partir de les seves pertenences desd de la visió de dos personatges.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Solsonès vol donar exemple i animar així a tots els que volguin veure una realitat i una visió global del paper que tè la dona dins de la nostra societat. Segons el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, Albert Muntada “ serà un cicle interessant d’assistir-hi, des del Consell Comarcal del Solsonès seguim donant suport a aquests tipus d’iniciatives que ajuden a entendre i conèixer els problemes reals que estan patint un sector important de dones de la nostra societat”.