dilluns, 20 de setembre de 2010

Antoni Guitart assumeix la presidència del Rotary Club de Solsona

Una de les noves iniciatives serà l’adquisició de cadires de rodes per facilitar a persones amb mobilitat reduïda

Antoni Guitart és des d’ara el nou president del Rotary Club de Solsona, després del traspàs simbòlic del collar que divendres al vespre li va fer Josep Vilaseca. El canvi de presidència es va escenificar en el decurs d’un sopar en el qual van assistir, entre d’altres, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, i representants del clubs de la Seu d’Urgell, Igualada, el Berguedà i Sitges.

La nova junta de l’entitat la integren, a més de Guitart, Josep Vilaseca i Claustre Baixas, com a vicepresidents, Josep Pujol, com a secretari, Manuel Murillo, com a tresorer, i Noemí Vilaseca, com a macera. En el mateix acte es va reconèixer la tasca de Manuel Murillo amb la màxima distinció rotària, el guardó que duu el nom del fundador de l’organització internacional, Paul Harris, “per la seva dedicació i l’esforç en la dinamització del club i per les seves aportacions a l’entitat des que s’hi va incorporar els primers anys de constituir-se”.

Durant el pròxim any, sota la presidència de Guitart, el Rotary Club de Solsona es proposa dur a terme noves iniciatives de caràcter social, una de les quals és l’adquisició de cadires de rodes per facilitar a persones amb mobilitat reduïda que necessitin un suport per desplaçar-se per la ciutat. També es pretén impulsar la participació del jovent en activitats solidàries posant en marxa el premi “Protagonistes del demà”, que reconeix l’esperit emprenedor i de servei de l’alumnat de secundària.

Tal com va posar de manifest Antoni Guitart en la seva primera intervenció com a màxim responsable de l’entitat solsonina, el club també està interessat a col•laborar en la “difusió de la nostra cultura”. Per això es donarà suport econòmic a la publicació d’un llibre sobre la història de la música de Solsona que aviat sortirà al carrer.

Col•laboració amb les entitats

De totes maneres, es donarà continuïtat als projectes realitzats fins ara. En aquest sentit, “el Rotary Club de Solsonà està obert a col•laborar amb totes les entitats i els col•lectius i organismes que treballin pel bé comú de la nostra comunitat”, posa de relleu el nou president. Guitart és llicenciat en Dret i Història, exerceix d’advocat i, en l’àmbit associatiu, és membre de l’Orfeó Nova Solsona i forma part de la Vint-i-quatrena.

Josep Vilaseca, per la seva banda, va fer balanç de l’activitat del Rotary Club de Solsona el darrer any, que va emmarcar en “un context econòmicament i socialment molt delicat”. Entre les accions dutes a terme, Vilaseca va remarcar les aportacions al Fons d’emergència social de Solsona i el suport econòmic al Sol del Solsonès, l’Associació Fènix d’ajut i suport contra el càncer i la seu territorial al Solsonès de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica.Solsona, 20 de setembre de 2010

Font: Rotary Club Solsona