dimecres, 9 de juny de 2010

Un centenar de motos antigues procedents de tot el món fan parada a Solsona aquest divendres

Estacionaran durant unes hores a les places de la Catedral i de Palau


Aquest divendres, dia 11, més d’un centenar de motos antigues d’arreu del món faran parada a Solsona en el marc del World FIVA Motorcycle Meeting 2010, que se celebra amb seu a Puigcerdà des d’avui i fins dissabte. És la primera vegada que un esdeveniment internacional d’aquestes característiques arriba a Catalunya. En la segona etapa, aquest divendres, és previst que les motos arribin a Solsona pels volts de 2/4 de 3 de la tarda. Per tal que en puguin gaudir solsonins i visitants, els vehicles s’exhibiran a les places de la Catedral i de Palau aproximadament fins a les 4.

La moto més antiga data del 1923 i la més moderna, del 1979. Una quarantena dels participants a aquesta trobada són espanyols i la resta, d’altres països del món. Aquesta cita es concep com un esdeveniment turístic internacional, no competitiu, que pretén reunir col•leccionistes i afeccionats perquè comparteixin experiències i puguin descobrir, sobre dues rodes, els paisatges més espectaculars de cada regió, la seva gent, la gastronomia i la cultura. La caravana circularà per les carreteres catalanes amb un recorregut total de 600 quilòmetres.

Aquesta trobada internacional de motos antigues se celebra cada any en un país diferent i enguany ha estat el torn de Catalunya. El Museu de la Moto de Bassella, amb la col•laboració de la Federació Espanyola de Vehicles Antics (FEVA), i la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA) són els responsables de l’organització d’aquesta edició.

Una oportunitat per a la ciutat
L’Ajuntament de Solsona, a través de la Societat municipal de promoció turística, ha volgut col•laborar-hi per no deixar escapar l’oportunitat de donar a conèixer la ciutat i el patrimoni geganter del Carnaval entre les 200 persones que integren aquesta caravana. Per això, a més d’un avituallament que s’organitzarà a la plaça Major i l’entrega d’un record de la ciutat als visitants, aquest divendres tornaran a sortir els ambaixadors del carnestoltes solsoní. Així mateix, abans d’arribar al terme municipal, els motoristes seran rebuts pels trabucaires, un altre dels elements patrimonials de la cultura solsonina.
Algunes de les marques històriques de motos que tornaran a posar-se en marxa aquests dies i que es podran veure a Solsona són Ariel, Rudge, Condor, AJS, Terrot, Norton, NSU, BSA i Vincent, que seran pilotades per conductors veterans procedents de països tan diversos com Suïssa, Grècia, Noruega o Alemanya, entre d’altres, a més de pilots nacionals. La seu central de l’esdeveniment serà Puigcerdà.

El recorregut detallat del World FIVA Motorcycle Meeting 2010 es pot consultar al web www.bassella.com/WFMCM, on també es pot veure el vídeo promocional de l’esdeveniment.

Solsona, 9 de juny de 2010

Font: Ajuntament de Solsona