dimecres, 2 de juny de 2010

S'inicien les obres de la nova seu del Centre d'Empreses Innovadores, al Seminari de Solsona

Es comptarà amb la presència del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya

Aquest divendres, 4 de juny, es donarà el tret de sortida a les obres que han de rehabilitar l’antiga seu del CTFC a Solsona, al Seminari, amb la presència de Carles Bassaganya, director general d’Administració Local del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i Glòria Domínguez, directora del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), promotor d'aquest espai. Els mitjans de comunicació que ho desitgin, poden assistir a l'acte que tindrà lloc a les 12:00 hores al Seminari (Pujada del Seminari s/n)

Aquestes obres, que està previst que s'executin en un termini de sis mesos, suposaran la rehabilitació de les façanes i l’acondicionament de l’interior de l’edifici per acollir les noves dependències de la delegació de Solsona del Centre d'Empreses Innovadores (CEEI). En aquest espai també hi haurà el telecentre del Solsonès, les activitats de formació que es duen a terme des del CTFC i el Rural Living Lab Pirineus.

El CEEI de Solsona forma part de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de Lleida. Aquesta xarxa té com a missió principal oferir suport a totes aquelles iniciatives empresarials que suposin innovació o diversificació empresarial.

Dins el context comarcal i supracomarcal, el CEEI Solsona s’articularà per esdevenir un element innovador pel que fa al desenvolupament de l’estratègia empresarial, integrador de les iniciatives territorials existents i les emergents, complementari i motivador de tots els esforços encaminats a:

Incrementar les activitats d’I+D+I

Fomentar la utilització de les TIC

Estimular la consolidació, ampliació i creació d’empreses

Garantir la creació i el manteniment de llocs de treball qualificats.

Les obres del CEEI suposen una inversió de 647.000 euros. El Departament de Governació ha finançat el 50 % de les obres, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. La Diputació de Lleida ha aportat el 50% de la resta, amb una inversió de més de 160.000 euros.

Per a la realització de les obres, es compta també amb el suport de l’Ajuntament de Solsona.

Font: CTFC