dijous, 10 de juny de 2010

L’ALBA PIJOAN REP EL PREMI FUB A LA RECERCA, IES FRANCESC RIBALTA

Dilluns passat, l’Alba Pijoan Guix, alumna de 2n de batxillerat del nostre institut, va rebre a la sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages de Manresa el Premi FUB a la recerca d’Economia i Empresa, pel seu treball de recerca titulat: “La fi de l’auge econòmic: la crisi a Solsona”.

La comunitat educativa de l’Institut Francesc Ribalta felicitem l’Alba i pensem que aquest premi és una bona recompensa per la tasca feta.

Per tal de realitzar aquest treball, l’Alba va estar fent entrevistes des del mes de juny fins al desembre de 2009 a persones representatives de la vida econòmica i social de Solsona i d’Olius, com per exemple: empresaris, comitès d’empresa, assistents socials, àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal, sindicats, Cambra de Comerç... També va realitzar enquestes als ciutadans de Solsona i a estudiants del curs pont i dels cicles formatius que s’imparteixen al Solsonès.

Gràcies a tot aquest treball de camp, l’Alba va poder copsar la situació econòmica real de Solsona i la seva repercussió social i va poder formular unes propostes encarades a enfortir el teixit econòmic de la nostra ciutat.

Creiem que aquest treball serà un referent per a tothom qui vulgui conèixer la història econòmica i social de Solsona.

Per això, en nom de tot l’Institut, felicitem l’Alba i alhora agraïm a totes les persones el temps que vàreu dedicar a respondre les entrevistes i les enquestes, col•laborant així també en el treball.


Alba Pijoan