dimecres, 9 de juny de 2010

La quarta Marató de donació de sang de Solsona vol assolir dissabte el rècord de les 300 unitats

Diverses entitats participaran en una jornada festiva al Club Caixa Catalunya

Aquest dissabte, 12 de juny, el Club Caixa Catalunya tornarà a ser la seu de la quarta Marató de donació de sang de Solsona, que té per objectiu sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous donants. El Banc de Sang i Teixits i les institucions i entitats locals que participen en l’organització s’han marcat la fita d’assolir enguany les 300 unitats, 50 més que l’any passat. Aquesta setmana n’han fet la presentació a l’Ajuntament l’alcalde, David Rodríguez; el promotor del Banc de Sang a la Catalunya central, Khaled Khatib; el president de l’Associació de Donants de Sang del Solsonès, Miquel Arnau, així com Isidre Angrill i Rosa Canudas, del Club Caixa Catalunya de Solsona. També hi col•labora el Consell Comarcal del Solsonès.

La Marató es durà a terme de 10 del matí a 10 de la nit ininterrompudament i es compaginarà la donació amb una jornada festiva que fa possible la participació d’entitats, empreses i particulars de Solsona. Hi prendran part els trabucaires, amb una galejada a primera hora; els gegants del Carnaval, que ballaran a les 11 i les 6 de la tarda; Creu Roja del Solsonès, amb servei gratuït de guarderia i ludoteca durant tot el dia; l’Associació Cultural d’Immigrants del Solsonès, amb tastets de pastes típiques al matí i la tarda, i l’Associació de Dones, amb una xocolatada a les 6. A més, l’organització manté obert el programa fins divendres perquè s’hi puguin adherir més entitats locals.

David Rodríguez agraeix la col•laboració de les entitats i emplaça la ciutadania a “fer el gest solidari de donar sang per aconseguir, entre tots, l’objectiu d’arribar a les 300 unitats”. “Els darrers anys venim demostrant que som una ciutat i una comarca solidàries amb uns índexs de donació superiors a la mitjana”, afegeix. Tal com explica Khaled Khatib, el Solsonès és la quarta comarca de Catalunya, amb un índex de donació de 89 per 1.000 habitants, 49 punts per sobre de la mitjana catalana. També supera la mitjana l’índex de Solsona, que és de 67 per 1.000 habitants. La fita ha de ser que “el Solsonès torni a encapçalar en rànquing”, afegeix el representant del Banc de Sang i Teixits.

L’Associació de Donants de Sang del Solsonès aprofitarà la jornada de dissabte per promoure el costum de participar als acaptes i, sobretot, “per tornar a captar aquelles persones que ho han fet algun dia i no han tornat”, explica el president de l’entitat, Miquel Arnau. I és que a les maratons se sol duplicar i, fins i tot, triplicar les donacions recollides en una campanya habitual, en part perquè s’hi registra una elevada participació de nous donants, però també perquè en esdeveniments especials com aquest s’hi tornen a animar aquelles persones que porten molt temps sense donar sang. Per fer créixer el nombre de donacions el dia de la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més, i no cal anar en dejú.

Enguany la Marató de donació de sang coincideix amb la proximitat de la celebració a Barcelona, dilluns vinent, del Dia mundial del donant de sang 2010 que, entre d’altres, té l’objectiu de promoure la donació entre la població més jove, amb el lema “Nova sang per al món”.Presentació de l’edició d’enguany, aquest dimarts a l’Ajuntament

Solsona, 9 de juny de 2010

Font: Ajuntament de Solsona