dijous, 3 de juny de 2010

Es clausuren amb èxit les XVI Jornades Tècniques de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya organitzades al Solsonès

Els participants a les conferències tècniques mostraren la seva satisfacció per l’organització de les Jornades i la bona acollida a la comarca

El dijous 27 de maig el Director General de Turisme, Joan Carles Vilalta, el Director del Patronat de Turisme del Ara Lleida, Àngel Vidal, el President del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, i l’Alcalde de Solsona, David Rodriguez van inaugurar les XVI Jornades Tècniques de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya.

Els assistents a les Jornades de Turisme, tècnics de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya, van assistir inicialment a las 10.00 hores del matí a la Conferència impartida per Jaume Font, Subdirector General de Programació Turística, “Del gran tour” al turisme de masses. A les 11.30 hores, els participants varen poder gaudir de la Presentació del Model Categorització Turisme Rural Joan Abad, feta pel Subdirector general d’Ordenació Turística. Tot seguit, el responsable del Centre UNESCO a Catalunya, Lluís Garcia presentà la conferència El Patrimoni UNESCO a Catalunya i el seu ús turístic. Després de dinar, membres de l’APTALC coordinaren una interessant Taula d’experiències destinada a l’Organització d’esdeveniments des de les oficines de turisme.

Un cop finalitzades les conferències, tots els participants varen conèixer el nucli antic de la ciutat de Solsona visitant el Pou de Gel, la Catedral, la Plaça de Sant Joan. En arribar a la Torre de les hores varen ser sorpresos per una veu en off que els hi explicà la llegenda del Ruc. Els participants també van provar les conegudes “tifes de ruc” i moscatell a la Plaça de l’Ajuntament. Els participants, víctimes de la sorpresa del moment, van ser envoltats pels Nans i els Gegants Bojos, animats per la música de l’Orquestra Patinfanjas tocant el Bufi. Al sortir els geganst i de form insòlita es congregà molt gent ballant i acompanyant als gegants fins al Portal del Castell.

Al final del dia es va poder gaudir d’un magnífic sopar ofert al pati Gotix del Con c per la generositat de 17 restaurants i establiments de la comarca i així dinar a coneixer l’excel.lent gastronomia del Solsonès.

Font: Consell Comarcal del Solsonès