dijous, 10 de juny de 2010

DE NOU QUINZE DIES AL REGNE UNIT, IES FRANCESC RIBALTA

Aquest any tenim de nou la satisfacció d'anunciar-vos que un grup d’alumnes de l’Institut Francesc Ribalta ha aconseguit un ajut per a l'aprenentatge actiu d’idiomes. El projecte d’enguany s’anomena IFR Multicultural Week. Gràcies als 18.400 euros d’aquesta beca, els vint-i-tres alumnes participants començaran l’estiu a Londres, aprenent més anglès, coneixent la ciutat i completant el projecte sobre la igualtat i la multiculturalitat que han començat aquí.
Els nostres alumnes han treballat diferents conceptes de la igualtat, entre homes i dones, entre al•lòctons i autòctons, entre rics i pobres, utilitzant l’anglès com a llengua vehicular. El projecte pedagògic final ha estat una pàgina web amb la programació d’una setmana dedicada a la interculturalitat.
S’han triat els països d’on provenen la majoria dels immigrants de Solsona: el Marroc, Ucraïna, Romania, Argentina, Brasil, Xina i el Pakistan. Cada dia es dedica a un d’aquests països, es fa un documental, una entrevista amb una persona nouvinguda, un conte o llegenda i una recepta de cuina típica. També s’han gravat espots publicitaris i s’han creat jocs amb el jclic sobre aquesta temàtica.
Volem expressar la nostra satisfacció perquè després de palpar la realitat multicultural a la nostra població, aquest juny podrem observar in situ la diversitat de cultures a Londres, una de les ciutats europees més multiculturals. Amb aquesta estada de quinze dies esperem aprendre molt i gaudir d’aquesta ciutat que ha acollit durant dècades milions de gent vinguda d’arreu del món.
Només ens resta felicitar tots els alumnes participants pel seu treball, la seva dedicació i pel reconeixement aconseguit. CONGRATULATIONS TO ALL OF YOU!

En aquest projecte hi hem participat tots els alumnes de 4t d’ESO que volíem fer el Projecte de Recerca en anglès. Hem creat una pàgina web on podem veure la feina feta. Aquest projecte ha estat una experiència divertida, i a més amb aquest projecte hem guanyat una estada a Londres. A la pàgina web del centre www.iesfrancescribalta.net trobareu l’enllaç per veure la nostra pàgina web final. Esperem que Londres sigui una anècdota divertida on podrem aprendre més anglès.
(Iwona Rymar)

Amb aquesta pàgina ben completa amb la informació de cada alumne participant, vídeos explicatius i interactius, jocs i històries hem guanyat un ajut que ens permet anar dues setmanes a Londres a gaudir de la capital anglesa. Amb aquest viatge esperem perfeccionar el nostre anglès, conèixer a fons la cultura anglesa i veure l’estil de vida de la gent, i també visitar els monuments més importants de la ciutat. Creiem que serà una experiència única de la qual ens emportarem uns records inoblidables.
(Aldana N. Gargiulo)