dimecres, 2 de juny de 2010

CLOENDA DE CURS DE L’ESCOLA DE FORMACIÓ DE LAICS

L’Escola de Formació de Laics de la Diòcesi de Solsona va celebrar, el dissabte dia 29 de maig, la cloenda de curs que va ser presidida pel Sr. Bisbe de Solsona. Amb aquesta jornada de fi de curs es tancaven les celebracions del 10è aniversari que han tingut lloc durant tot l’any.

La diada festiva va començar al matí amb el rés de laudes a la capella del Claustre de la catedral de Solsona. Després va continuar a la Sala dels Sants Màrtirs del Palau Episcopal amb un acte acadèmic, el qual va començar amb unes paraules del director de l’Escola, Sr. Joan Novell, agraint a tots l’assistència i recordant els 10 anys de vida de l’Escola.

Seguidament alguns dels alumnes que acabaven el curs van oferir el seu testimoni marcat per l’emoció del moment i, a continuació, el Sr. Bisbe de Solsona, Mons. Jaume Traserra, va fer entrega dels diplomes a tots els alumnes.

Mn. Xavier Novell, que va ser el primer director que va tenir l’Escola en els seus inicis, va fer la presentació d’un llibre sobre els 10 anys de l’esmentada Escola. L’autor d’aquest llibre és el Sr. Joan Novell, director actual. També es va presentar un DVD sobre l’Escola que s’ha fet amb motiu de l’aniversari. La presentació la va fer el Sr. Alfons Sort, secretari de la mateixa.

En acabar l’acte acadèmic tots els presents, més de setanta persones entre alumnes, exalumnes i familiars, van dirigir-se al Seminari de Solsona per celebrar l’eucaristia, que va ser molt solemne. El Sr. Bisbe va fer l’enviament dels futurs agents de pastoral i va lliurar-los-hi unes creus.

Un dinar de germanor i una projecció de fotos dels 10 anys de vida de l’Escola van posar el punt final a la jornada de cloenda de curs. Informa: delegació de MCS del Bisbat de Solsona.