dimecres, 2 de juny de 2010

Alumnes de la UEC col·laboren amb l’Ajuntament treballant en la millora d’espais públics

01/06/2010

Duran a terme tasques de manteniment del mobiliari urbà i les zones enjardinades a la primavera i la tardor

La setmana que ve la quinzena d’alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) L’Afrau iniciaran pràctiques laborals per a l’Ajuntament de Solsona fent treballs de manteniment del paisatge urbà. És una iniciativa impulsada per la regidoria d’Educació i que ha estat ben acollida pels responsables de la UEC. Les tasques que l’alumnat durà a terme consistiran, bàsicament, en la restauració de mobiliari urbà i la millora d’espais enjardinats.

D’aquesta manera, a més de donar una sortida útil a les seves classes pràctiques, “aquests joves contribueixen a millorar l’entorn urbà i se sensibilitzen sobre la importància del respecte pels espais públics, que ens pertanyen a tots”, expressa la regidora d’Educació, Encarna Tarifa. La setmana vinent començaran aquestes tasques repintant bancs del passeig del Pare Claret, però també és previst que puguin fer treballs de restauració, jardineria i construcció de petits murs de pedra a d’altres indrets de la ciutat. Un monitor acompanyarà els alumnes, la feina dels quals serà coordinada conjuntament amb la brigada municipal.

Aquesta iniciativa de col·laboració amb el consistori es posarà en pràctica els mesos de primavera i tardor. L’Ajuntament ha facilitat unes samarretes de color groc fluorescent als alumnes, que s’identifiquen a través del logotip de la UEC L’Afrau i l’eslògan “Col·laborem”. Aquest matí Encarna Tarifa n’ha acabat de concretar els detalls amb el director del centre, Jordi Corbera, i un dels professors, Xavi Marcos.

La Unitat d’Escolarització Compartida del Solsonès, gestionada per l’Associació L’Afrau de Serveis Educatius, Culturals i de Lleure, és un recurs educatiu per a nois i noies de 15 a 17 anys que cursen l’ESO i presenten unes necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. Des de l’octubre del 2008, les seves instal·lacions estan ubicades a la finca de Cal Magí, al Vinyet de Solsona.Font: Ajuntament de Solsona