dimecres, 2 de juny de 2010

Activitat a l'arxiprestat Solsona Morunys (05/06/10 - 12/06/10)

CASTELLAR DE LA RIBERA
Processó de Sant Bernabé a Massarrúbies.- Diumenge que ve, 13 de juny, farem la processó al Santuari de Massarrúbies, on celebrarem l’Eucaristia a les 11 del matí.

LA PEDRA
Sant Antoni de Pàdua als Juncarets.- Diumenge que ve, 13 de juny, Missa amb assistència dels paletes devots del seu patró.

LA SELVA
Festa Major.- Avui diumenge, 6 de juny, a 2/4 d’1, Missa a l’església parroquial.

LLINARS
Festa de Sant Bernabé.- Divendres vinent, 11 de juny, a les 12, Missa i benedicció del pa.

MADRONA
Missa i Sant Antoni.- Dissabte que ve, 12 de juny, a les 7 de la tarda, Missa del diumenge i memòria de sant Antoni de Pàdua, patró dels paletes.

NAVÈS
Festa de Corpus.- Avui diumenge, 13 de juny, Missa i processó a 2/4 de 12.

OGERN
Corpus a la Salsa.- Avui diumenge, 6 de juny, celebrarem la Festa de Corpus a l’església romànica de la Salsa. A les 12 hi haurà l’Eucaristia i tot seguit la processó.

PINELL
Missa i Primera Comunió.- Diumenge vinent, 13 de juny, a la 1 del migdia, celebració de l’Eucaristia i Primera Comunió del nen Albert Casas Peregrina. Moltes felicitats!

SANT CLIMENÇ
Missa i Sant Antoni.- Diumenge que ve, 13 de juny, a 2/4 de 12, Missa del diumenge i memòria de Sant Antoni, patró dels paletes.

SANT FELIU DE LLUELELS
Corpus.- Avui diumenge, Missa a les 10.

SANT JUST-JOVAL
Bateig.- Diumenge passat, 30 de maig, va ser batejada la nena Joana Baraldès Babià, filla de Jordi i de Rosa Mari. L’enhorabona i per molts anys!

SOLSONA
Festa de Corpus.- Avui diumenge, 6 de juny, a les 11 del matí, Missa i processó de Corpus, que presidirà el senyor bisbe, mons.Jaume Traserra i Cunillera. No hi haurà la Missa de 2/4 de 12 del Cor de Maria, ni la de 2/4 d’1 de la Catedral. Les altres misses, com els diumenges: a les 10 del matí a la Catedral, a les 11 a l’Hospital i a les 8 del vespre a la Catedral.
Recordem que per Corpus les col•lectes de totes les misses van destinades a Càritas Diocesana.
Festa del Sagrat Cor.- Divendres vinent, 11 de juny, a les 10 del matí, es celebrarà l’Eucaristia a l’altar del Sagrat Cor de Jesús, de la Parròquia.
Barri de la Plana.- Dissabte, 12 de juny, a les 11 del matí, Missa en honor del patró del barri, sant Antoni de Pàdua, que presidirà mossèn Josep Torres.
Mes del Sagrat Cor.- Durant el mes de juny, a la Missa vespertina de 2/4 de 8, a l’església de la Companyia de Maria, abans de començar la Missa es fa una pregària al Sagrat Cor de Jesús.
Missa en sufragi.- Dimarts, dia 8, a les 7 de la tarda, al Claustre es celebrarà una Missa en sufragi de Teresa Mosella Valls, que morí d’accident l’any passat sense que llavors els seus pares poguessin assistir a l’enterrament.

TIMONEDA
Festa Major.- Diumenge vinent,13 de juny, Missa a les 12 en honor de Sant Antoni, patró de la parròquia, processó amb banderes i pendons i benedicció del pa per a tothom.

FESTA DELS MISSIONERS CLARETIANS
Dissabte, dia 12, a la 1, vindran a celebrar una Eucaristia a l’església del Cor de Maria per recordar que fa 175 anys que el seu fundador sant Antoni M. Claret fou ordenat a Solsona a la capella del Palau. Pe aquest motiu tots els solsonins hi som convidats.


CORPUS 2010

La celebració de Corpus, Dia de la Caritat, ens mou a mirar a l’entorn, el nostre món, i ens adonem de la manca de caritat, de la manca de solidaritat, de la manca de justícia i llibertat. La imatge que hi veiem no és pas la del bon samarità, sinó la del ric Epuló: uns pocs “epulons” i moltíssims “llàtzers”.

El nombre creixent d’homes i dones afectats per la crisi de la situació social i econòmica, estan trucant cada dia a les portes de les nostres Càritas.

L’alarmant índex de desocupació, el creixent nombre de petites empreses en fallida i de treballadors als quals se’ls acaba el subsidi de desocupació, les dificultats de les famílies per pagar les seves hipoteques i altres deutes... ens fan sentir el dolor humà en tota la seva cruesa.

En la nostra mirada a l’entorn hi hem percebut encara una altra pobresa: la pobresa dels valors morals. La dignitat de l’ésser humà és el valor que ha entrat més en crisi. La persona ja només és valorada en termes econòmics, tant pel què produeix com pel què pot adquirir. Es valora la persona en funció de què té. Si no té, és com si no existís!

És una roda imparable on tots hem entrat i, pot ser sense adonar-nos-en, estem contribuint que aquest nostre món sigui, per a molts, cada vegada més inhabitable.

Els cristians i tots els homes de bona voluntat no podem tapar-nos els ulls i viure al marge de tant sofriment. No basten ni compassions ni lamentacions ni resignacions. Cal anar més enllà, CAP UN NOU ESTIL DE VIDA!!!

Calen actituds de compromís en una solidaritat activa i en una gratuïtat que no es paga amb diners. I el primer resultat serà l’haver canviat el nostre cor dur per un cor sensible i proper als que sofreixen. Així aprendrem a donar abans que a demanar i rebre, a compartir, a ser solidaris, a desfer-nos dels lligams que ens impedeixen ser generosos amb els demés,... En definitiva, començarem a viure l’amor de veritat i a construir un món, el nostre entorn, més just i lliure.

Càritas ens convida a seguir amb entusiasme el camí del samarità, tot superant les dificultats d’aquesta ruta i refent-nos dels cansaments de la marxa, per assolir el triomf de la generositat i gratuïtat, que ha de palesar que UN ALTRE ESTIL DE VIDA ÉS POSSIBLE!!!

MOVIMENT DEMOGRÀFIC
MATRIMONIS
Solsona.- El 22 de maig, Ramon Sabata Castel amb Maria Isabel Juárez Valverde, de Sant Llorenç de Morunys i de Solsona.
• El 29 de maig, Jaume Vilaginés Muntada amb Maria Alba Rodríguez Castillo, de Cambrils i de Solsona.

DEFUNCIONS
Llobera.- El 19 de maig, Concepció Caballol Moncunill, vídua, de 85 anys.
Solsona.- El 10 d’abril,, Elisa Coscollola Villaró, vídua, de 87 anys.
• El 17 d’abril, Carmen Castillo Lorenzo, vídua, de 96 anys.
• El 23 d’abril, Pere Borràs Serra, casat, de 84 anys.
• El 24 d’abril, Mercè Borés Soler, soltera, de 59 anys.
• El 25 d’abril, Maria Rosa Semís Armengol, casada, de 46 anys.
• El 27 d’abril, Rosa Viladrich Aynés, soltera, de 60 anys.
• El 28 d’abril, Montserrat Gangolells Vilà, casada, de 79 anys.
• L’1 de maig, Jaume Casals Ferrer, casat, de 74 anys.
• El 2 de maig, Francesc Colilles Real, casat, de 69 anys.
• El 3 de maig, Concepció Pont Isanta, vídua, de 88 anys.
• El 6 de maig, Josep Cardona Guitart, vidu, de 90 anys.
• El 7 de maig, Miquel Arnau Camps, vidu, de 93 anys.
• El 15 de maig, Maria Casafont Colilles, vídua, de 91 anys.
• El 17 de maig, Joan Font Calasparra, casat, de 69 anys.
• El 17 de maig, Josep Valls Regada, solter, de 91 anys.
• El 18 de maig, Juli Canut Capdevila, sacerdot, de 88 anys.
• El 27 de maig, Miquel Serena Santasusagna, vidu, de 93 anys.

MISSE ENCOMANADES
SANT LLORENÇ: Dia 7.- Per Josep Maura Clotet; esp. Joan Muntada Vila i Rosa Pratmans Monagal. Dia 8.- Per Mn. Joan Costa Pujol. Dia 9.- Per Ramon Muntada Bella, Jaume Piqué Sató. Dia 10.- Per Joan Solé Melé i Lurdes Bover Reig; esp. Joan Muntada i Rosa Pratmans, Ramon Graus Cirera. Dia 11.- Per José Pérez Trujillo i Ana Escudero Martín, Ramon Canals Serra. Dia 12.- Donant. Per Joan Agustí Pla, Salvadora Vilanova Pujol. Dia 13.- Ànimes. Per Maria Ollé Farràs, Jaume Pascuet Llohis, Salvador Cases Torrebadella.
SOLSONA: Dia 5.- A 2/4 de 7 de la tarda, per Teresa Serra Vilardell. Dia 6.- A les 11, a la Catedral, per Ramon Creus Padullés (1r a.), Josep Capdevila Codina (45è a.). Dia 8.- A les 10 del matí, per Àngela Marbà Reig; esp. Eduard Terricabras i Teresa Ferran. A les 7 de la tarda, al Claustre, per Teresa Mosella Valls. A 2/4 de 8 del vespre, per Vicenç Jané Torra, Àngela Marbà Reig; esp. Eduard Terricabras i Teresa Ferran. Dia 11.- A les 10 del matí i a 2/4 de 8 del vespre, per Ferran Terricabres Ferran. Dia 12.- A les 10 del matí, pels germans Emília, Teresa i Josep Freixes Barons.