dimecres, 26 de maig de 2010

XERRADA “GET IN THE TRAIN OF EUROPE”, IES Francesc Ribalta

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut hem tingut l’oportunitat i la sort de rebre moltíssima informació sobre els diferents programes per viatjar per tota la Unió Europea, en molts casos de forma gratuïta, des d’intercanvis fins a camps de treball i voluntariats. En una xerrada interessant, en anglès, dues representants de la Coordinació Rural de Catalunya, la Marta i la Nicoletta, ens van donar moltes idees, webs informatives i un dossier resum amb diverses opcions per a poder viatjar i conèixer noves cultures, noves tradicions i fer nous amics.

De fet, la Nicoletta és una beneficiària d’un d’aquests programes. És d’Hongria i fa una estada de sis mesos a Cambrils del Pirineu. Va estar encantada de compartir amb nosaltres les seves experiències al llarg d’aquest intercanvi.

En acabar la xerrada, ens van deixar amb moltes portes obertes i amb moltes ganes de tenir una experiència a Europa ben aviat. Més d’un de nosaltres ja té pensat el seu pròxim destí per a l’estiu vinent. És ben bé que si els joves no viatgem, és perquè no volem.
Bianca Bendris i Joan Marc Moreno

Els diferents programes mitjançant els quals es poden fer aquests viatges són el Youth in Action Programme, destinat a persones d’entre 13 i 30 anys, amb una durada de quatre anys; l’European Voluntary Service, entre els 18 i 30 anys, durant sis, nou, dotze mesos (la diferència de l’anterior és que amb aquesta organització pots anar a més llocs, i no tan sols a països membres de la Unió Europea); l’Au Pair, en què t’encarregues de cuidar nens, ajudar a fer les feines de casa i reps uns diners per la feina; l’Erasmus, un programa d’educació que inclou les persones d’entre 18 i 25 anys i que pot durar de 6 a 12 mesos; i els International work camps, camps de treball arreu del món. També es pot trobar informació d’altres programes a la revista online Youth.net.

Laia Pujol