dijous, 27 de maig de 2010

Un taller intergeneracional amb la consola Wii, principal novetat de la VII Setmana de la Gent Gran

27/05/2010

S’ofereix un ampli programa d’activitats gratuïtes fins al 5 de juny

La videoconsola que està més de moda en aquests moments pot convertir-se en un curiós, interessant i divertit punt de trobada entre avis i joves de Solsona. Així es preveu en el taller que s’organitza dimecres vinent a la tarda sota el títol “Ens diverwiim?”. Hi participaran alumnes de l’Escola Arrels de Secundària i l’IES Francesc Ribalta i és la principal novetat de la setena Setmana de la Gent Gran de la ciutat, que se celebra des de diumenge i fins al 5 de juny. La coorganitzen la regidoria d’Acció Social, els Serveis Socials d’Atenció Primària del Solsonès i el Consell de la Gent Gran de Solsona.

A través d’aquest taller es pretén proporcionar als participants les nocions bàsiques de la popular videoconsola, que permet un tipus de joc interactiu i practicable amb tota la família, tot propiciant les relacions intergeneracionals. Una altra novetat d’aquesta edició serà un taller de cuines del món, en què es descobriran receptes gastronòmiques del Japó, el Marroc i Romania de la mà de solsonins d’aquestes diferents procedències. Una altra activitat incorporada enguany per primer cop és un taller de creació d’àlbums de fotos digitals al Punt Òmnia. Així mateix, s’han programat diverses xerrades i visites a la fàbrica SIMET i a la nova estació depuradora de Solsona.

La regidora d’Acció Social, Clara Agut, augura una bona acollida d’aquest programa, que cada any registra un increment de participants, ja que “reuneix molts ingredients per garantir-ne l’èxit”, com l’àmplia diversitat de propostes “per a tots els gustos”, la introducció de “nous al·licients per a les persones més curioses”, la consolidació d’activitats que funcionen any rere any i la gratuïtat de l’oferta. En el mateix sentit s’expressa Josep Pons, vicepresident del Consell de la Gent Gran, segons el qual “aquest any la Setmana es presenta bé, amb una oferta prou atractiva i diversa per cridar l’atenció de tothom”.


Nombroses col·laboracions

Clara Agut posa de relleu la “decisiva participació d’entitats solsonines i les aportacions desinteressades d’empreses i particulars” per aconseguir oferir una programació lluïda durant la Setmana de la Gent Gran malgrat l’austeritat pressupostària. A més, totes les activitats són gratuïtes, excepte la festa que té lloc aquest diumenge al pavelló poliesportiu, per a la qual es demana una aportació simbòlica de 3 euros per a una causa benèfica, que és la contribució al Fons d’emergència social.


Una vintena de propostes

En total, durant aquests dies els solsonins majors de 65 anys podrà participar a una vintena d’activitats lúdiques, culturals i esportives, entre les quals hi ha una caminada; un taller d’exercicis de memòria; una sessió de maridatge; tallers a la plaça Major; exposicions de treballs realitzats per la gent gran; xerrades sobre les persones cuidadores, l’estrès i la nova Llei de successions; una sessió de cinefòrum; un campionat de bitlles catalanes; una gimcana d’orientació; activitats a les instal·lacions de psicomotricitat exteriors de la residència d’avis i al circuit esportiu del parc de la Mina.

Les inscripcions es duen a terme aquests dies a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Solsona. El programa es va enviar als domicilis de les persones majors de 65 anys, però també es pot descarregar en línia des de l'apartat “Gent gran” del web municipal.

Font: Ajuntament de Solsona