dilluns, 31 de maig de 2010

L’Ajuntament solsoní realitza una prova pilot de venda de la T-10 per abaratir els desplaçaments a Manresa i Barcelona

28/05/2010

Acció Social posa en marxa aquesta iniciativa arran de la demanda de gent gran i estudiants

A partir de dilluns es podran adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Solsona abonaments de deu viatges integrats per utilitzar els transports públics de l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb la targeta T-10 un viatge d’anada i tornada en autobús entre Solsona i Manresa costa 7,90 euros, resultant prop de 5 euros més econòmics que amb bitllets normals, i si el trajecte és fins a Barcelona i tornar, l’estalvi per al passatger és de 16,68 euros amb un preu de 10,67 euros. Aquesta venda serà temporal, ja que es tracta d’una prova pilot impulsada per la regidoria d’Acció Social per comprovar la demanda real del servei.

Aquesta iniciativa sorgeix de l’elevada demanda registrada a l’Ajuntament i els Serveis Socials per part d’estudiants i gent gran perquè se’ls faciliti l’adquisició d’aquestes targetes també a Solsona, segons explica la regidora delegada de l’àrea, Clara Agut, malgrat quedar fora del mapa de zonificació dels Transports Metropolitans de Barcelona. Els usuaris han de comprar el bitllet normal fins a Cardona, punt a partir del qual entra en servei aquest títol.

En funció del volum d’usuaris que comprin els abonaments al consistori, des de la regidoria d’Acció Social es proposarà a La Caixa, a través del Servicaixa, i als estancs del municipi que assumeixin aquest servei, tal com es fa a la demarcació barcelonina. Per als trajectes entre Cardona i Manresa és necessària la targeta de dues zones, que té un preu de 15,70 euros, mentre que l’abonament entre Cardona i Barcelona és de sis zones i costa 33,60 euros. A banda de l’estalvi que representa per a la butxaca dels passatgers solsonins, aquest abonament és multipersonal i permet la utilització de tots els mitjans de transport públic: tren, metro i tramvia.