divendres, 21 de maig de 2010

L’Ajuntament organitza el sisè curs gratuït de tècniques de recerca de feina i autoestima

20/05/2010

Fins ara han assistit a les sessions una cinquantena de persones

Atesa la bona acollida dels cursos anteriors i la demanda registrada, el Servei d’Orientació Laboral de l’Ajuntament de Solsona organitza un sisè curs de tècniques de recerca de feina i autoestima, el darrer del semestre. Tindrà una durada de 12 hores repartides en quatre sessions, tots els dimecres del 2 al 23 de juny. L’horari és els matins de 2/4 de 10 a 2/4 d’1 i el lloc, l’aula polivalent del Casal de Cultura i Joventut, al costat de la ràdio.

És un curs gratuït, però cal inscriure-s’hi prèviament fins a l’1 de juny. Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a l’adreça agentigualtat@ajsolsona.cat, o bé trucar al telèfon 973 48 00 50 i concertar hora amb l’agent d’igualtat els dilluns al matí o els dimarts a la tarda per omplir la fitxa del curs.

La formació de tècniques de recerca de feina i autoestima l’imparteix la psicòloga Mary Caetano. El programa consisteix en l’aprenentatge de l’elaboració del currículum, l’adopció d’estratègies per a les entrevistes laborals, la gestió de les emocions i l’autoestima i la presa de consciència de les habilitats personals.

Fins ara s’han beneficiat d’aquests cursos 52 persones, la majoria de les quals tenen estudis de primària o sense estudis, si bé també han assistit a les classes solsonins i solsonines amb estudis de secundària i, fins i tot, universitaris. Segons informa Carme Bosch, agent d’igualtat i coordinadora del Servei d’Orientació Laboral, “el nivell d’oferta del consistori s’ha mantingut molt alt, amb un curs mensual”. A més, “la valoració final que en fan els usuaris també obté puntuacions elevades”.

El Servei d’Orientació Laboral, adscrit a les regidories de Polítiques d’Igualtat i Promoció Econòmica, es va posar en marxa a la segona planta del consistori el setembre de l’any passat davant la creixent incertesa detectada en l’àmbit laboral solsoní. S’adreça a la població de Solsona en situació d’atur per oferir-li assessorament i suport per buscar feina. D’una banda, ofereix atenció individualitzada, els dilluns de 10 a 1 i els dimarts de 3 a 7, i, de l’altra, organitza cursos gratuïts per facilitar la inserció laboral. Per a més informació es pot consultar la secció de Polítiques d’Igualtat del web municipal, o bé enviar un missatge a l’adreça de correu agentigualtat@ajsolsona.cat.

Font: Ajuntament de Solsona