dilluns, 8 de març de 2010

Una trentena d’efectius treballen a Solsona per retirar la neu als principals accessos

08/03/2010

L’Ajuntament ha activat a les 6 el programa del Manual d’actuació per a nevades

Les previsions meteorològiques s’han acomplert i des d’ahir a la nit la neu no ha donat cap treva a Solsona, que acumula a les 3 de la tarda gruixos d’uns 30 centímetres de neu, en la nevada més intensa dels darrers anys. A les 6 del matí s’ha activat la planificació del Manual d’actuació per a nevades del Pla de protecció civil de Solsona i una trentena d’efectius estan treballant per enretirar la neu dels principals accessos i dels carrers més transitats de la ciutat.

Des de primera hora del matí s’estan netejant les vies de la circumval·lació del nucli antic, els carrers per accedir al Centre Sanitari, l’Hospital Pere Màrtir Colomés i els centres escolars, l’avinguda del Pont i el principals eixos del nucli antic. Per fer-ho, els serveis municipals disposen de dos toros i una màquina escampadora de potassa. Durant tot el matí, treballadors de la brigada també han fet aquestes tasques manualment. Així mateix, gran part de neteja dels carrers més amples l’ha realitzat un camió multiusos equipat amb una pala llevaneus de la Federació d’ADF Catalunya Viva, de la qual forma part l’ADF Sòl Verd.

Aquesta tarda, però, tres màquines més s’afegiran a l’operatiu activat després que ho hagi decidit aquest migdia el Comitè municipal d’emergència, presidit per l’alcalde, David Rodríguez. S’ha dividit el municipi per sectors, inclosos tots els barris, urbanitzacions, polígons industrials i accessos més transitats del Vinyet, per tal distribuir la feina. La coordinació va a càrrec dels caps de la brigada municipal i de la Policia Local.

El Comitè municipal d’emergència convocarà una nova reunió per aquest vespre. És previst que, una vegada amaini el temporal, s’intensifiquin els treballs de distribució de potassa. D’altra banda, s’ha decidit que a partir de demà, si continua la nevada, es farà un seguiment de la gent gran que viu sola.


Ús de cadenes

La Policia Local recomana no utilitzar el vehicle privat, llevat del cas que sigui estrictament necessari. Si és imprescindible circular, es demana extremar les precaucions i fer ús de cadenes, fins i tot dins el terme municipal. Segons el darrer avís facilitat per la Direcció General de Protecció Civil en base a la informació del Servei Meteorològic de Catalunya, és molt probable que durant tota la tarda el Solsonès continuï igualment afectat per la precipitació de neu. Els ciutadans que necessitin comunicar alguna emergència o informar-se sobre l’estat de les vies poden contactar amb la Policia Local al telèfon 973 48 30 40.


Crida a la ciutadania

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana per retirar la neu de les voreres de davant dels habitatges. Igualment, es demana als ciutadans que ajudin aquells veïns que, per motiu d’incapacitat, no els sigui possible fer-ho.

Les principals incidències que ha patit Solsona aquest matí han estat els talls de llum, que han començat de forma intermitent a les 7 del matí i que han deixat la ciutat a les fosques durant més de tres hores fins passades les 2 de la tarda. Segons ha informat Electra del Cardener, s’han produït dues avaries importants a les seves instal·lacions elèctriques i les de Fecsa-Endesa.

Font: Ajuntament de Solsona