dimecres, 3 de març de 2010

Trumfos i tòfones ocupen els carrers de Solsona aquest cap de setmana

Entre molts actes, destaca el maridatge que en aquesta edició serà coordinat per Xavier Ayala, ex-sommelier del celler de Can Roca

Trumfos i tòfones són els protagonistes aquest cap de setmana de la sisena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona, que com cada any, reunirà a la plaça major de la ciutat als productors que ofereixen el trumfo directament de pagès a consumidor.

Durant el dos dies, a part de la venda directa de trumfos i tòfones a la plaça major, també hi haurà la fira de productes alimentaris, a la plaça de la Catedral, carrer Sant Miquel i plaça de Palau, on s’hi trobaran una trentena de professionals del sector de l’artesania alimentària. Així mateix, els artesans del Solsonès també tenen el seu espai en aquesta fira, tot ocupant els baixos i la placeta del davant de l’Ajuntament de Solsona.

Complementen la fira, els tastets gastronòmics organitzats pel Club de Jubilats Estel i el Gremi d’Hostaleria, els tallers infantils, la xerrada i l’exposició de la tòfona a càrrec del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la trobada de col•leccionistes de plaques de cava i la presentació de la placa de cava d’Odèn, el premi Bufet i el ja tradicional maridatge, que enguany serà coordinat per Xavier Ayala, ex-sommelier del Celler de Can Roca (restaurant amb tres estrelles Michelin).

Albert Muntada, responsable del certamen explica que “està molt orgullós del programa que s’ha preparat ja que ha unit els esforços de moltes entitats que creuen en la fira i aposten per la seva continuïtat”.

Font: Consell Comarcal