dimecres, 17 de març de 2010

TALLER DE COSTURA: FEM UNA NINA DE DRAP!

Tot els dimecres de 3 a 5 de la tarda, durant els mesos de març, abril i maig, un grup de persones d’edats compreses entre els 30 i 50 anys, aprenen a cosir tot fent una autèntica nina de drap.

L’iniciativa va sorgir de la necessitat d’aprendre les tècniques bàsiques de l’art de la bona costura per fomentar l’autosuficiència en les tasques de la llar i les famílies. Canviar un botó, una cremallera, fer una vora als pantalons, saber repuntar, brodar i sobrefilar, embastar i cosir el foradet d’uns mitjons, etc. Tot plegat, sovint representa un gran enrenou, sobretot si no s’ha fet mai, i en moltes ocasions, ens dol llençar una estimada peça de vestir, només perquè se li ha de canviar la goma.

Per aquest motiu, aquest grup de persones de diferents edats, han volgut posar , i mai tan ben dit, fil a l’agulla, i trobar una bona solució; que a més a més, fos distreta, enriquidora i plenament didàctica. Amb l’enginyosa motivació de fer una bonica nina de drap, aquest grup d’emprenedors, podran brodar, fer traus, cosir aplicacions (lluentons, botons,...) i tanmateix, reforçar l’autoestima i l’autonomia, tot contribuint en la millora de l’economia de la llar. Així doncs, aquell vestit amb els botons passats de moda, deixarà de ser un vestit per llençar, i amb dos o tres petits tocs, tornarà a lluir com mai.

Tots els dimecres de 3 a 5 de la tarda, mentre els nens són a l’escola, es troben a la botiga Merceria i Perfumeria Nuri, per poder treballar, aprendre i practicar, totes les noves ensenyances, que la modista i professora, Anna, explica amb tant detall i enteniment, facilitant l’aprenentatge de les novelles cosidores.

Aquest curs està obert a tothom, i només cal adreçar-se a la botiga esmentada anteriorment, per poder-s’hi afegir. Tot plegat és per passar una bona estona, aprendre de costura i compartir una tarda a la setmana amb un grup de persones que persegueixen la finalitat d’aprendre l’art del bon cosir.Nuria Postils i Orriols