dimecres, 24 de març de 2010

Solsona se suma dissabte a l’apagada mundial de ‘L’hora del planeta’

24/03/2010

La regidoria de Medi Ambient anima la ciutadania a participar en aquest gest des de l’àmbit particular

Aquest dissabte, dia 27, Solsona apagarà l’enllumenat monumental del portal del Pont i de la façana més visible de la catedral entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre. Amb aquest gest, l’Ajuntament s’adhereix per primera vegada a “L’hora del planeta”, una campanya mundial promoguda per l’Associació per a la Defensa de la Naturalesa, World Wildlife Found (WWF), per demostrar el suport global a l’acció contra el canvi climàtic.

El consistori ha considerat adient desconnectar les instal·lacions lumíniques del portal i de la façana catedralícia per participar en aquest gest simbòlic, en tant que són els elements arquitectònics més emblemàtics i representatius de la principal entrada a la ciutat. Igualment, la regidoria de Medi Ambient anima la ciutadania a sumar-s’hi en l’àmbit particular apagant el llum i els aparells electrodomèstics durant la mateixa hora o canviant les bombetes incandescents per unes altres de baix consum.

“L’hora del planeta” pretén involucrar més de mil milions de persones i mobilitzar 6.000 ciutats del món per demostrar la possibilitat d’actuar contra l’escalfament global i el canvi climàtic, tot i les limitacions de l’Acord de Copenhaguen. L’objectiu de la iniciativa és prendre consciència del problema i de la importància de la participació ciutadana en la defensa del medi ambient.

Font: Ajuntament de Solsona