dimecres, 10 de març de 2010

Solsona continua avui i demà les tasques de neteja de la via pública

L’alcalde es mostra satisfet dels treballs realitzats per la brigada municipal

La ciutat de Solsona va retornant a la normalitat després de la insòlita nevada de dilluns. Els centres educatius han reprès avui les classes i també s’ha restablert el servei de recollida d’escombraries al nucli urbà solsoní. L’Ajuntament preveu mantenir operatiu el dispositiu de neteja de neu i gel dels carrers i camins avui durant tot el dia i demà, dijous.

S’hi dediquen des de les 6 del matí els operaris de la brigada municipal i quatre màquines llogades, a més dels treballadors de la neteja viària. Es treballa per retirar la neu dels carrers, desfer-ne el gel amb potassa i ampliar els itineraris transitables d’aquells vials on més neu es va acumular. Aquestes tasques es duen a terme al conjunt del municipi i, de forma especial, al Vinyet. També es comencen a treure els munts de neu que s’han format a la via pública per evitar que el seu desglaç creï més plaques de gel a partir del vespre.

De totes maneres, es prioritzen els accessos més transitats i els punts en els quals es té més cura de forma permanent són els entorns del Centre Sanitari, l’Hospital Pere Màrtir Colomés, el tanatori i els centres educatius. Així mateix, sobretot es procura treure el gel dels passos de vianants.

Els darrers dos dies, la Policia Local de Solsona ha atès prop d’una seixantena de peticions ciutadanes demanant la neteja dels carrers i l’Ajuntament, 34. L’alcalde, David Rodríguez, agraeix les mostres de paciència de molts ciutadans i la col•laboració dels veïns que han contribuït a facilitar els treballs netejant la neu de les voreres de davant de casa. “Molta gent ha comprès que la situació ha estat excepcional, en la nevada més important dels últims 45 anys”, diu Rodríguez.

L’alcalde admet que “tenint en compte la logística a la qual podíem recórrer, era impossible ser a tot arreu al mateix temps”, i es mostra satisfet de l’actuació de la brigada municipal i la Policia Local. El consistori preveu desactivar demà a la tarda el Pla de protecció civil.

Solsona, 10 de març de 2010

Font: Ajuntament de Solsona