dimarts, 2 de març de 2010

Posen en marxa una unitat d’atenció a la fibromiàlgia, fatiga crònica i sensibilitat química múltiple, al Centre Sanitari del Solsonès

02.03.2010

La presentació ha tingut lloc aquesta setmana, després de mesos de treball dels professionals del Centre, assessorats per Catsalut

Un coordinador mèdic, una infermera gestora de casos i una psicòloga, són els components inicials de la unitat d’atenció a la fibromiàlgia, fatiga crònica i sensibilitat química múltiple, que acaba de posar en marxa el Centre Sanitari del Solsonès, després de mesos de treball en coordinació amb el Catsalut.

Aquest dimarts es va escenificar el tret de sortida de la nova unitat, amb la seva presentació a la sala gòtica del palau Llobera del Consell Comarcal del Solsonès, ens titular del Centre Sanitari.

El president comarcal, Marià Chaure, va destacar “la il•lusió dels professionals que han treballat per impulsar aquest projecte, així com la perseverança de l'associació de fibromiàlgia del Solsonès, a l'hora de sol•licitar la iniciativa”.

Per la seva banda, el president executiu del Centre Sanitari, Albert Muntada, va argumentar la necessitat de posar en marxa aquest servei, “que vol donar resposta a un col•lectiu d'afectats per aquesta patologia, que a partir d'ara podran tenir un tracte diferenciat, amb sessions individuals i col•lectives, elaboració de test i realització de tallers, amb l'objectiu de contribuir en la millora d'aquests síndromes i la qualitat de vida de les persones que els pateixen”.

En aquest sentit, Muntada, també es va referir al Catsalut, destacant “el suport constant de Paulina Viñas i la gerència de la regió sanitària centre, a l'hora d'encetar aquest projecte i de participar tant en l'assessorament com en la coordinació de la iniciativa”.

A l'acte hi era present també la presidenta comarcal de l'ACAF (Associació d'Afectats per Fibromiàlgia), Rosa Vilar, la qual va agrair el reconeixement i predisposició trobada en l'actual direcció del Consell Comarcal del Solsonès i del Centre Sanitari.

El doctor coordinador de la unitat, Antoni Fernàndez, va informar els prop de cinquanta assistents dels protocols de treball, tot explicant els processos que se seguiran a partir d'ara per a l'atenció a aquesta malaltia, des de Solsona. Fernàndez es va felicitar pel fet que “aquesta unitat que es constitueix és una de les primeres de Catalunya”.

A la presentació hi van ser presents, a més a més, Sílvia Gilibets, psicòloga de la unitat i Rosa Colillas, infermera gestora dels casos afectats.
Font: Consell Comarcal
Fotos: Lluís Closa