dimecres, 17 de març de 2010

L’Elefant toca de peus a terra

L’Elefant de Solsona va fallar davant d’un jove i compacte Vilanovenc...

Diumenge passat, l’Elefant de Solsona no va estar a l’alçada del subcampionat al que opta, davant l’equip del Pla d’Urgell amb ganes de victòria. L’alineació per ordre de forces fou: J.Figueras (0,5), X.Sendarrubias (0,5), M.Anton (0), J.Rosés (1), J.Tordesillas (1), L.Massana (0), vacant (0), R.Vilalta (0), J.Bajona (0,5) i R.Pujol (0), resultant la derrota local 3,5 – 6,5.

Figueras aquest cop era el primer en acabar: signava unes taules que li donen una norma (de les tres que es necessiten) pel títol de Mestre Català d’Escacs.
Anton contra Monfà (el principal difusor dels escacs lleidatans) canviaven dames ràpidament i en un final de peces menors, l’alfil del rival guanyava la posició al cavall del solsoní.
Massana, amb enrocs creuats, patia un fortíssim atac i, amb la seva dama allunyada de la defensa, l’entrega d’alfil rival li feia impossible la defensa.
El jove Rosés va jugar amb molta habilitat el mig joc i en el pas d’aquest cap al final, s’enduia una torre d’avantatge decisiu, davant un rival 60 punts ELO superior.
Tordesillas, contra Monfà fill, llançava el seu habitual atac amb blanques i amb totes les peces contra el rei rival, al final li donava mat.
Vilalta portava la partida amb correcció, com sempre, fins que es precipità menjant-se un cavall enverinat i el jove contrincant li tendia xarxa de mat.
Bajona, contra la promesa Manel Martí (subcampió de Catalunya sub-8!!) va jugar amb mesura: ni es confià ni s’arriscà. Acceptà parcialment un gambit i foren taules.
Sendarrubias es trobà un jugador tan tàctic com ell (van trigar una hora a matar-se el primer peó) i les estructures bloquejades de peons finals, no deixaven lloc a res més que taules.
Pujol demostrà de nou valentia contra un rival 100 punts d’ELO superior. Li llançava un atac amb bona idea, però que es desinflà una mica... Al final, l’esgotament del temps li impedí gairebé fer taules.

La classificació, a manca de la darrera jornada, encara resta oberta...

Equip Victòries Desempat
LLEIDA B 7,5 190,75
VILANOVENC 5 165,75
GUISSONA 4,5 165
ELEFANT 4,5 147,25
LA SEU 4 133,75
TARREGA B 4 120,25
IVARS 3 136,25
PARDINYES 3 162,5
BALAGUER B 2,5 151,25
BAIX SEGRE 1,5 153

Diumenge vinent, el desplaçament a Ivars d’Urgell resoldrà els enigmes.

I la frase: “Si poguéssim observar l’interior del cap d’un jugador d’escacs, hi trobaríem un món ple de sentiments, imatges, idees, emoció i passió.” (Alfred Binet, pedagog i psicòleg francès, 1857 - 1911).