dimecres, 10 de març de 2010

L’Elefant manté opció al subcampionat!

El Lleida B ja és matemàticament campió i la 2a posició resta oberta.

Diumenge passat l’Elefant de Solsona va fer front al més llarg desplaçament: fins a Mequinensa, en la 7a jornada del Campionat de Catalunya d’Escacs per Equips.
Mancat d’efectius, per ordre de forces, l’Elefant de Solsona alineà: J.Figueras (1), X.Sendarrubias (0,5), M.Anton (1), J.Rosés (0), J.Tordesillas (1), vacant (0), vacant (0), J.Bajona (0,5), vacant (0) i R.Pujol (1) resultant unes taules globals, 5–5.

Malauradament, es començava amb un parcial de 3-0 pels de la franja.
Anton, un cop més, tornava a ser expeditiu i ja acumula 5,5 punts. Aquest cop sortia d’un tímid atac rival amb cavall i alfil contra torre, que s’imposarien en el final de peons.
La partida de Rosés esclatava a les poques jugades deixant una posició ben estranya; el solsoní va especular contra el rei rival sense enrocar, però no tingué èxit.
Amb un 4-1 en contra, era el moment de tornar a fer lluir l’èpica solsonina...
Tordesillas se sortia de la teoria de la defensa Petrov i, quan pintava taules, aprofità que el rival s’envalentia i es desprotegia el rei, caçant un alfil que li feia guanyar el final.
Bajona, contra un rival 180 punts ELO superior, mantingué una forta lluita de cavalls pel centre, sòlid com sempre. Al final, no tenir peó doblat li donà un avantatge massa petit per treure’n més que taules.
Figueras va sacrificar peó per debilitar l’enroc rival i endinsar-s’hi, però tot i ser molest pel rival, no era suficient per guanyar per material... Al final, la caiguda de bandera de temps li donà la victòria.
Pujol, amb enrocs oposats, patí l’atac d’un rival 170 punts ELO superior. Un cop més demostrà que no s’arronsa! Se’n defensà molt bé i quan la seva dama agafà protagonisme, el contraatac era imparable.
Sendarrubias va pressionar al rival pels dos flancs i pel centre, fins a comptabilitzar 4 hores de joc. Però el rival cobria tots els forats i, malgrat situar un peó a 6a, els alfils de diferent color feien signar taules.

La classificació, després de set jornades, manté als solsonins a la part alta:

Equip Victòries Desempat
LLEIDA B 7 151
GUISSONA 4,5 136,75
ELEFANT 4,5 109
VILANOVENC 4 119,5
LA SEU D’URGELL 3,5 98,5
IVARS D’URGELL 3 100,75
TÀRREGA B 3 95,5
PARDINYES 2,5 104
BAIX SEGRE 1,5 125,5
BALAGUER B 1,5 108,25

Diumenge vinent, un matx vital contra el Vilanovenc pel segon lloc. Serà al Club Sant Jordi, des de 2/4 de 10 i durant tot el matí, on hi sou convidats.

I la frase, en aquesta setmana de premis Oscar al cinema: “Entre moltes coses, els escacs t’ensenyen a controlar l’eufòria inicial que se sent al veure que alguna cosa pinta bé. Aprens a pensar abans de llançar-te, i aquest aprenentatge et serveix per actuar objectivament quan tens problemes. Quan es fa una pel•lícula, dedicar uns segons a reflexionar evita sovint greus errors sobre qüestions que, al principi, semblaven correctes” (Stanley Kubrick, cineasta americà, 1928-1999).