dimarts, 9 de març de 2010

L’Ajuntament demana a la ciutadania que s’abstingui de sortir de casa per evitar danys personals - Actualitzat a les 13:00h

9/03/2010 - ACTUALITZAT A LES 13 H

Avui a les 6 del matí s’ha reactivat el Pla de protecció civil de Solsona a causa de la complicada situació en mobilitat que s’ha generat al municipi arran de la intensa nevada d’ahir. En aquests moments, a la 1 del migdia, es poden fer desplaçaments a peu i amb vehicle pel municipi sense perill, tot i que es demana la màxima precaució.

Es recomana als solsonins que es desplacin a peu que vigilin pel risc de relliscar, a causa de la presència d’algunes plaques de gel, i que segueixin els camins habilitats en aquells punts on s’ha acumulat un gruix important de neu. També cal anar amb compte amb el despreniment d’estalactites que s’han format a les teulades.

La Policia Local informa que ja no és necessari l’ús de cadenes per circular, almenys per les vies més transitades. Tot i això, continua activat el Pla de protecció civil i la maquinària amb què es retira la neu dels carrers i es distribueix potassa està treballant ininterrompudament. Així mateix, els efectius de la brigada mantenen net els accessos a serveis bàsics, com el Centre Sanitari.

També s’està atenent la comunicació d’incidències que la ciutadania fa arribar per telèfon a l’Ajuntament (973 48 00 50) i la Policia Local (973 48 30 40). No obstant això, l’alcalde, David Rodríguez, apel•la a la “paciència”, ja que, “si bé s’estan esmerçant tots els recursos disponibles, s’ha d’entendre que la situació generada pel temporal d’ahir és excepcional”. Per aquest motiu, “és positiu que els veïns ens ajudin a detectar aquells punts on convé actuar”, però també demana “comprensió”, en tant que “no es pot ser a tot arreu al mateix temps”.

Els centres educatius han suspès les classes. Tot i això, les escoles Setelsis, El Vinyet i Arrels de Primària han obert. Quant a les llars d’infants, l’Escola Bressol està tancada, mentre que la d’Arrels ofereix serveis mínims. Pel que fa a secundària, a l’IES Francesc Ribalta també s’ha suspès l’activitat docent, igual que l’Escola Arrels, que tot i anul•lar les classes té el recinte obert per als alumnes que vulguin assistir-hi –aquests dos centre mantenen l’alumnat informat a través dels seus webs respectius.

Tal com es va anunciar ahir, l’Ajuntament demana la col•laboració ciutadana per retirar la neu acumulada a les voreres de davant dels habitatges i ajudar aquells veïns que, per motiu d’incapacitat, no els sigui possible fer-ho.

Solsona, 9 de març de 2010

Font: Ajuntament de Solsona