dimecres, 10 de març de 2010

L’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal, el CTFC i Amisol es formen per prevenir l’assetjament a la feina

És una activitat organitzada dins el programa commemoratiu del Dia internacional de les dones

Aquest matí l’Ajuntament de Solsona ha acollit una sessió formativa sobre l’aplicació del protocol de prevenció de l’assetjament sexual en el treball, organitzada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Hi han assistit una desena de tècnics representants dels ens organitzadors, del Consell Comarcal i de l’empresa Amisol.

Aquesta activitat, organitzada en el marc del programa commemoratiu del Dia internacional de les dones –el 8 de març–, s’adreçava a empreses i institucions que tenen o estan realitzant el Pla d’igualtat d’oportunitats. S’ha informat dels diferents tipus d’assetjament que es poden produir, moral, per raó de sexe i sexual, i els procediments i les mesures que cal establir dins l’organització pública o privada. Ha impartit la sessió Esther Sánchez, advocada i professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Ramon Llull.

El protocol d’assetjament de l’Ajuntament pretén establir mecanismes de prevenció i garantir el procediment intern que cal seguir en cas d’alguna situació de maltractament d’aquest tipus “a fi de mantenir un bon clima laboral, basat en respecte entre totes les persones de la plantilla”, destaca la regidora de Polítiques d’Igualtat, Encarna Tarifa. Aquest protocol també es fa extensible a les relacions del personal municipal amb empreses subcontractades i col•laboradores.

Font: Ajuntament de Solsona