dijous, 11 de març de 2010

L’ACA arranja el camí de la Ribera fins a la depuradora a petició de l’Ajuntament

11/03/2010

També s’inicien els tràmits de contractació de les obres de prolongació del col·lector dels polígons industrials

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits de contractació de dues obres vinculades a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Solsona, inaugurada l’octubre passat. Una correspon a la reposició de l’aglomerat del camí de la Ribera des del barri del Camp del Molí fins a la depuradora, a petició de l’Ajuntament. L’altra, consistirà en la prolongació del col·lector que recull les aigües dels polígons industrials de Solsona.

L’arranjament del camí de la Ribera abraça una extensió de 1.200 metres i inclou mig tram del carrer del Molí dels Capellans –perpendicular a la carretera de Manresa–, des de l’encreuament amb el de la Verge de Fàtima. L’alcalde, David Rodríguez, destaca el mal estat d’aquest vial, que “tot i que feia temps que requeria una intervenció, el pas de camions per les obres de la depuradora va contribuir a malmetre’l considerablement”. Per aquest motiu, l’alcalde celebra l’anunci de l’ACA, segons el qual les obres s’iniciaran i es completaran aquesta primavera.

D’altra banda, properament s’escometran els treballs de prolongació de 270 metres del col·lector de la zona industrial, que no es va enllestir, ja que en redactar-se el projecte es preveia connectar la canalització amb el polígon de Santa Llúcia, que encara s’ha d’urbanitzar en la seva major part. Aquesta actuació permetrà acabar de condicionar la xarxa de sanejament d’aquest sector, que en aquests moments condueix a cel obert les aigües brutes del polígon Els Ametllers.

Més obres a l’EDAR

Així mateix, les properes setmanes l’ACA preveu iniciar els treballs del tractament terciari de l’EDAR de Solsona. Tot i que s’havien de començar fa un parell de mesos, les condicions climàtiques del gener i el febrer, amb reiterats episodis de pluges i gelades, van obligar a endarrerir-les, atesa la dificultat de buidar el fang de les basses de l’antiga depuradora.

Amb la posada en funcionament d’aquesta part de la planta, l’aigua serà sotmesa a una última etapa de filtració, que permetrà reutilitzar-la per a fins com el reg, la neteja o els usos industrials en lloc d’abocar-la directament a la ribera. A més, aquesta última intervenció de l’ACA acabarà d’endreçar l’espai d’aquestes instal·lacions solsonines.

Font: Ajuntament de Solsona