dimecres, 3 de març de 2010

El Solsonès celebra el Dia Internacional de les Dones amb un seguit d’actes durant el mes de març

El dia 9 de març es celebrarà l’acte institucional amb una conferència sobre Dones, temps i treballs a càrrec de Maria José Puyalto, professora de Dret de la Universitat de Lleida

El dia 8 de març es commemora arreu del món el Dia Internacional de les Dones, per aquest motiu des de diferents entitats i administracions del Solsonès han organitzat un seguit d’actes adreçats a tota la població amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les desigualtats de gènere existents i visibilitzar les aportacions socials de les dones.

El dia 9 de març, l’Associació de Dones del Solsonès i el Consell Comarcal han organitzat l’acte institucional amb una conferència sobre Dones, temps i treball. Els paranys de la conciliació a càrrec de M. José Puyalto, professora de Dret de la Universist de Lleida.

El dia 10 de març, l’Ajuntament de Solsona i el Centre Tecnològic organitzen una sessió formativa sobre l’aplicació del protocol de prevenció de l’assetjament sexual adreçada a les empreses que estan implementant Plans d’igualtat. La sessió serà de 10 a 12 a l’ajuntament de Solsona.

Els dies 18 i 19 de març, Solsona i Sant Llorenç de Morunys acolliran la projecció de la pel•lícula Las chicas de la lencería dirigida per Bettina Oberli on un grup de dones grans decideixen obrir una botiga de llenceria amb tocs eròtics en un poblet petit i conservador. A Solsona organitza l’acte la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i a Sant Llorenç el Casal l’Estaca i el SIAD del Solsonès.

Finalment, el dia 26 de març, la historiadora Assumpta Montellà farà dues conferències sobre La maternitat d’Elna. La primera a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal a les 4 de la tarda i la segona a les 8 del vespre a la sala d’actes de l’Ajuntament de Lladurs.

El programa d’actes està disponible al web del Servei d’Informació i Atenció a les Dones: www.siaddelsolsones.net .

Font: Consell Comarcal