dimecres, 24 de març de 2010

El Grup de Teatre Vila Closa engreixa amb 1.000 euros el Fons d’emergència social de Solsona

24/03/2010

El compte suma des del principi més de 28.500 euros en aportacions

El Grup de Teatre Vila Closa, de Sant Climenç, ha estat la darrera entitat que ha contribuït a engreixar els recursos del Pla d’emergència social de Solsona. Aquesta setmana, la presidenta de la companyia, Lourdes Ribera, juntament amb el director i protagonista de l’última obra, Joan Codina, han lliurat 1.000 euros recaptats en la darrera funció d’El sopar dels idiotes a l’alcalde, David Rodríguez, i el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà, com a responsables de la gestió del compte corrent solidari.

David Rodríguez, Josep Montanyà i la regidora d’Acció Social, Clara Agut, han agraït una vegada més la solidaritat solsonina en col·laborar amb una iniciativa destinada a ajudar aquelles famílies de la ciutat que es troben en situació de risc a causa de la crisi. “Hem d’aplaudir la sensibilitat social d’entitats com el Grup de Teatre Vila Closa, que col·laboren amb el projecte, alhora que fan una activitat lúdica”, expressa l’alcalde. Per a Lourdes Ribera, la finalitat del Pla d’emergència social es mereix aquest gest i, a més, “el de Solsona és un del escenaris on és més agraït actuar”. L’última funció d’El sopar dels idiotes es va representar al Teatre Comarcal el passat 21 de febrer i hi van assistir uns 300 espectadors.


40 famílies ateses

Fins ara, el Fons d’emergència social de Solsona s’ha dotat de 28.500 euros i s’han fet pagaments pel valor de 6.600 euros. Se n’han beneficiat una quarantena de famílies, que representen 157 persones, de les quals 80 són infants. Pràcticament totes les famílies ateses han recorregut al banc d’aliments, que és gestionat des de Creu Roja del Solsonès. A més, han rebut ajuts per cobrir necessitats bàsiques, com el lloguer de l’habitatge, l’alimentació infantil, els bolquers o les despeses de subministraments, entre d’altres.

La regidora Clara Agut recorda que “les persones usuàries del Pla d’emergència social no vénen de problemàtiques marginals”, però en quedar-se sense feina han vist minvar els ingressos econòmics fins al punt que, un cop esgotats els estalvis, “no han tingut més remei que sol·licitar ajut”. De fet, segons destaca Agut, la situació social derivada de la crisi ha propiciat el darrer any un increment del 30 per cent del volum de feina d’atenció a les persones dels Serveis Socials.

Juntament amb el consistori solsoní, Càritas i Creu Roja, col·laboren amb el Pla d’emergència social el Consell Comarcal, la Fundació Volem Feina, el Consell de la Gent Gran de Solsona, el Solsonès Obert al Món (SOM), el Rotary Club de Solsona, Mans Unides, la Diputació de Lleida, l’Obra Social “la Caixa” i la revista Celsona Informació. Tots els ciutadans que vulguin fer-hi aportacions a títol particular poden fer-ho a través del compte corrent 2100-0081-98-0200353789, de La Caixa.

Font: Ajuntament de Solsona