dijous, 25 de març de 2010

El CTFC organitza un seminari sobre l'ús dels fons europeus per al finançament d'accions de conservació de la biodiversitat

En el marc del projecte europeu SURF-NATURE (Sustanaible Use of Regional Funds-for Nature), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya organitza a Barcelona els propers 25 i 26 de març un seminari sobre l’ús dels fons regionals europeus per finançar accions de conservació de la biodiversitat. Té com a objectius principals recollir bones pràctiques en diferents regions europees en temes de infraestructures verdes, àrees Natura 2000 i espais boscosos; proposar millores i orientacions per al proper període de programació europeu (2014-2020); i sensibilitzar els actors de la conservació de la natura sobre les oportunitats que ofereixen els fons europeus.
Aquest projecte està liderat per l’Agència austríaca del medi ambient i hi participen 14 socis de 9 països, entre ells el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb el WWF d’Alemanya i de Romania.
Durant dos dies, a la residència d’investigadors del CSIC de Barcelona, es reuniran 38 experts per a debatre el finançament europeu de la protecció i valorització dels espais naturals, intercanviant experiències de les seves regions i administracions.
El projecte va començar l’octubre de 2009 i té una durada de tres anys.
Aquesta reunió s’emmarca en l’Any Internacional de la Biodiversitat i forma part de les activitats organitzades i promogudes pel Centre Tecnològic Forestal a Catalunya, amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, dins d’aquest projecte.