dijous, 11 de març de 2010

El consistori solsoní assessora les empreses interessades a elaborar plans d’igualtat

11/03/2010

El dia 31 es tanca termini de presentació de sol·licituds d’ajuts al Departament de Treball

La regidoria de Polítiques d’Igualtat de Solsona duu a terme una campanya informativa sobre la implantació de plans d’igualtat adreçada a les empreses de més de 30 persones treballadores. A través de l’agent d’igualtat del consistori, s’informa de l’obertura de la darrera convocatòria de subvencions del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per elaborar aquest tipus de projectes en l’àmbit laboral i s’ofereix assessorament en tot el procediment.

D’una banda, Treball subvenciona les empreses de més de 30 treballadors interessades a implantar un Pla d’igualtat entre homes i dones. De l’altra, posa a disposició de les de més de 100 persones empleades una línia d’ajuts destinada a la promoció de la figura de l’agent d’igualtat d’oportunitats. En tots dos casos, el termini de presentació de sol·licituds es tanca el dia 31 d’aquest mes.

Les empreses solsonines interessades en aquests incentius poden adreçar-se a l’agent d’igualtat de l’Ajuntament, Carme Bosch, els dimecres de 10 a 12, o bé concertar hora per telèfon, al número 973 48 00 50 (extensió 122), o correu electrònic, a l’adreça agentigualtat@ajsolsona.cat.

L’any passat a Solsona es va acollir a aquesta crida el centre especial de treball d’Amisol, que està duent a terme el seu Pla d’igualtat d’oportunitats. Va ser una de les 16 indústries lleidatanes subvencionades per la Generalitat. La plantilla d’Amisol la integren 70 persones, de les quals el 60 per cent són dones i el 40 per cent, homes. Per a Meritxell Besora, tècnica coordinadora del projecte, la implantació del Pla d’igualtat “comporta una millora del clima laboral, que reverteix en benefici de l’empresa, ja que se’n millora la productivitat”.

Enllaços relacionats: DOGC 5.581, de 5 de març de 2010, DOGC 5.580, de 4 de març de 2010

Font: Ajuntament de Solsona