dimecres, 3 de març de 2010

El consistori engega el procés de contractació de les obres del Fons estatal per a l’ocupació

02/03/2010

Per ara, el govern espanyol ha aprovat 15 dels 19 projectes presentats

L’Ajuntament de Solsona ha posat en marxa la maquinària administrativa per començar a contractar les obres que es finançaran enguany a través del Fons estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL). El Ministeri de Política Territorial ha publicat, per ara, l’acceptació de 15 de les 19 actuacions presentades pel consistori solsoní. L’alcalde, David Rodríguez, confia que les quatre restants també s’acolliran a aquest finançament, que ascedeix a un total de 990.911 euros.

Els projectes amb un import més elevat ja han rebut l’aprovació del govern espanyol. Es tracta del condicionament i la millora paisatgística de la ribera (205.110 euros), l’execució dels acabats del pavelló poliesportiu (114.182 euros), la reparació de la instal·lació d’aigua a les piscines municipals (110.446 euros) i la reforma de la fusteria exterior i millora de l'aïllament tèrmic del Casal de Cultura i Joventut (95.531 euros). Així mateix, han rebut el vistiplau totes les actuacions de millora del complex poliesportiu i dels centres educatius, igual que l'optimització energètica de l’enllumenat públic en diversos punts del nucli urbà.

L’executiu municipal preveu començar obres en un termini d’entre un i dos mesos. Per a l’adjudicació, la voluntat del consistori és que “totes les empreses constructores de la ciutat tinguin les mateixes oportunitats per concursar almenys en alguna obra”, segons manifesta el regidor d’Urbanisme, Martí Abella. Es persegueix, així, el doble objectiu que totes les actuacions tinguin ofertes i que totes les empreses solsonines optin a l’adjudicació de treballs. Es tracta de “repartir al màxim les intervencions i evitar que es concentrin en pocs adjudicataris”, apunta l’alcalde.

David Rodríguez es mostra molt satisfet de l’acceptació dels projectes presentats al FEOSL. “Vol dir que vam fer una bona planificació”, tenint en compte els requisits fixats, que “feien més difícil la distribució dels recursos que en la convocatòria anterior”.

Les obres menors, igual que els serveis i els subministraments inclosos en la programació solsonina, s’han de contractar en el termini d’un mes. Per a les obres d’un pressupost superior als 50.000 euros, s’haurà d’iniciar l’expedient de contractació en el mateix termini. En tractar-se de projectes inferiors als 300.000 euros l’adjudicació dels contractes es realitzarà a través de procediments negociats amb un mínim de tres ofertes.