dimarts, 9 de març de 2010

El consistori alerta del gel que reapareixerà amb la baixada de temperatures - ACTUALITZAT A LES 18.30 H

9/03/2010 - ACTUALITZAT A LES 18.30 H

Després de comprovar l’estat dels principals eixos de Solsona, el Comitè municipal d’emergència per la nevada adverteix que, tot i que en aquests moments vianants i vehicles poden transitar amb seguretat, aquest vespre les baixes temperatures faran reaparèixer noves plaques de gel. Per aquest motiu, es demana la màxima prudència avui a la nit i demà al matí tant per als desplaçaments a peu com amb cotxe.

Les properes hores continuaran les tasques de neteja i de distribució de potassa a diferents indrets de la via pública fins al vespre, i demà a primera hora es reprendran. També es procurarà millorar l’estat d’alguns camins del Vinyet als quals avui no s’ha pogut actuar.

Durant aquests dies, el dispositiu del Manual d’actuació per a nevades del Pla de protecció civil de Solsona ha mobilitat cinc màquines i una trentena d’efectius, i es calcula que s’hauran utilitzat unes trenta tones de potassa a tot el municipi.

Per comunicar possibles incidències durant aquesta tarda i vespre es pot trucar al telèfon de la Policia Local (973 48 30 40). Segons aquest cos policíac, aquests dos dies no s’han registrat incidències importants, tot i que s’han atès moltes trucades de veïns demanant la neteja de carrers.

Demà al matí els centres educatius preveuen reprendre les classes amb normalitat. Avui la majoria han obert oferint serveis mínims.

Solsona, 9 de març de 2010