dimecres, 17 de març de 2010

CINQUENA REUNIÓ INTERNACIONAL PER CREAR UN SISTEMA DE CERTIFICACIÓ ESTÀNDARD EUROPEU EN L'ÚS I MANEIG DE LA MOTOSERRA

La reunió es va fer els dies 11 i 12 de març, al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

Amb la finalitat d’establir uns estàndards de formació de l’ús de la motoserra i un certificat de qualificació professional europeu que acrediti les competències de les persones treballadores del sector forestal i l’arboricultura, comú a tot Europa, es va dur a terme la setmana passada una trobada de diferents associacions europees al CTFC. Des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) juntament amb altres centres de formació, associacions d’empresaris, propietaris forestals, sindicats, etc., d’un total de 15 països (Holanda, Bèlgica, Gran Bretanya, Espanya, Dinamarca, Suècia, França, Romania, Alemanya, Eslovènia, Eslovàquia, Itàlia, Finlàndia, Escòcia i Suïssa), s’està treballant des del juny de 2008 en una proposta de creació d’un sistema de Certificació Estàndard Europeu per als professionals del sector forestal. Actualment, no existeix a nivell europeu un sistema per valorar les competències de les persones que fan treballs amb la motoserra.

Els acords que es van prendre en aquesta trobada van ser la creació de l’organització EFESC – European Forestry and Environmental Skills Council.
Ja s’està treballant en els estatuts de l’organització i en el seu funcionament intern.

El primer objectiu d’aquesta organització serà la certificació de la motoserra. Durant el mes d’abril es reuniran els professors de motoserra dels socis del projecte Leonardo per tal d’establir el sistOpcions de l'entradaema d’avaluació de la certificació.