dimecres, 17 de març de 2010

Alumnes de 3r d’ESO i gent gran de Solsona presenten els seus curts de temàtica social

17/03/2010

És una iniciativa de l’Ajuntament, l’IES Francesc Ribalta i la UEC

Camins d’arribada i Interculturalitat a Solsona són els títols dels curtmetratges de temàtica social realitzats per alumnes de 3r d’ESO de l’IES Francesc Rigalta i de la UEC L’Afrau de Solsona en el marc d’un crèdit variable. Aquests treballs es presentaran el dia 24 a les 8 del vespre al Teatre Comarcal, juntament amb el reportatge de vídeo realitzat pel grup de reporters de les activitats per a la gent gran de Solsona.

L’objectiu de la realització de curtmetratges dels alumnes de l’Institut i la UEC, una iniciativa impulsada pel Pla de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament i els dos centres de secundària, és retratar el grau de convivència entre la població autòctona i la nouvinguda des de l’òptica juvenil. Aquest curs se n’ha fet la tercera edició amb la col·laboració del Consell Comarcal i el suport de la Secretaria per a la Immigració, l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat i el Ministeri de Treball i Immigració.

Amb motiu de la coincidència en la temàtica dels treballs, el consistori ha considerat oportú projectar-los públicament al mateix temps que el resultat del taller de vídeo de la gent gran, que va organitzar la regidoria d’Acció Social d’octubre a desembre. Aquesta activitat, titulada “Les veus del meu barri”, va consistir a plasmar en un reportatge els canvis socials experimentats al nucli antic.

Tot i que inicialment s’havia programat la projecció al Teatre Comarcal per aquesta tarda, s’ha hagut d’ajornar la convocatòria amb motiu de la vaga de docents de centres públics contra la política educativa de la Generalitat.

Font: Ajuntament de Solsona