dijous, 18 de febrer de 2010

Solsona i Olius lliuren en una gala els premis del primer Concurs de Curtmetratges ‘Efecte mirall’

18/02/2010

L’amenitzaran l’Escola Municipal de Música i l’Àtic Taller Musical

Divendres vinent, dia 26, a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Comarcal de Solsona es projectaran els treballs guanyadors del I Concurs de Curmetratges “Efecte mirall Solsona-Olius”, organitzat per les regidories de Joventut de tots dos municipis. Es durà a terme en el marc d’una gala en la qual es farà públic el veredicte del certamen i se’n lliuraran els premis. Hi participaran també la Banda de l’Escola Municipal de Música i alumnes de l’Àtic Taller Musical amb escaients repertoris de bandes sonores de pel·lícules.

S’han presentat al concurs un total de sis cintes d’alumnes de l’IES Francesc Ribalta, l’Escola Arrels II i la UEC L’Afrau, així com joves a títol particular. S’hi podia participar en quatre categories, classificades per franges d’edat, de 14 a 18 i de 19 a 30 anys, i per nombre de participants, individual o col·lectiva.

Els millors treballs col·lectius seran premiats amb un val valorat en 300 euros per gastar en un establiment d’informàtica i comunicació de la ciutat, mentre que els curts guanyadors en les categories individuals es mereixeran un netbook o mini ordinador portàtil. L’originalitat, el caràcter innovador i la temàtica social escollida han estat els criteris de valoració del jurat, integrat per representants del Servei Educatiu del Solsonès i dels centres de secundària de Solsona, un professional vinculat al món del vídeo i la fotografia, una tècnica del Servei Comarcal de Joventut i les regidores de l’àrea de Solsona i Olius.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla Local Mancomunat de Joventut Solsona-Olius i té per objectiu fomentar l’ús responsable de les noves tecnologies i reflectir la realitat en què es mou la població jove. Hi ha col·laborat la Secretaria de Joventut de la Generalitat.

Font: Ajuntament de Solsona