dimecres, 24 de febrer de 2010

L’Elefant agafa confiança!

L’Elefant de Solsona encadena 3 victòries consecutives!

El proppassat diumenge, Solsona va rebre el Balaguer B, amb un bon grapat de joves promeses dels escacs lleidatans, fruit de la seva bona escola, referent català. Davant aquests jugadors amb bona base teòrica i joc sòlid, l’Elefant de Solsona, per ordre de forces, alineà: J.Figueras (1), X.Sendarrubias (1), M.Anton (1), J.Rosés (1), J.Tordesillas (0), L.Massana (0), JM.Montraveta (1), R.Vilalta (0), J.A.Blanch (0) i R.Pujol (1), resultant una victòria 6-4 pels locals.

Blanch va anar molt ràpid, perdia material, que ni el contrajoc de dos peons podia compensar.
Pujol inicià un joc tranquil a la italiana, enfilà la dama contra l'enroc rival i la resta va anar venint, com la setmana anterior, tombant un rival 150 punts ELO superior!
Anton va llençar un ràpid atac que no va permetre enrocar al rival. En va treure una qualitat que, poc a poc, al final de peces menors i peons va ser decisiva.
Vilalta, quan volia forçar la partida per no fer taules, va fer un regal de peça que ja va ser irrecuperable...
Tordesillas, no pogué treure profit de la debilitat del rival sense enrocar. Al final amb dos alfils contra torre del rival, els tres peons rivals de més van decantar.
Rosés, en un joc tàctic de parella d'alfils per ambdues bandes, els del solsoní anaven fent pessics a l'enroc rival fins a desestabilitzar-lo, guanyar peça i partida per la posició desafortunada del rei rival.

Amb un marcador 3-3, restaven les partides que s’havien cuit a foc lent...

Figueras, amb l'habitual joc semi-tancat i de piano-piano, va controlar d'inici la partida: va anar molt millor de temps i va agafar algun peó d’avantatge, crucial al final.
Sendarrubias aguantà un terrible atac amb fianchetto sense alfil, però entregà qualitat tot iniciant un contraatac que desconcentrà al rival, que amb l'enroc desprotegit fou víctima d'un peó que assolí 7a fila.
Montraveta, que es retrobava amb els escacs de competició i davant un rival 125 punts ELO superior, va donar molt bona sensació. Va arribar a un final lleugerament desequilibrat (torre contra 2 peces), però caçava una peça i s’enduia la victòria.
Massana, a l’inrevés de l’anterior, en una partida de gambit, aconseguia dues peces a canvi de torre, però la posició compromesa del rei va resultar més decisiva que l'avantatge material.

La classificació, després de cinc jornades:

Equip Victòries SB
LLEIDA B 5 76
GUISSONA 4,5 70
VILANOVENC 3 71,75
ELEFANT 3 56
LA SEU 2,5 48
TARREGA B 2 52,25
IVARS 2 49,25
BALAGUER B 1,5 47,25
BAIX SEGRE 1 57,75
PARDINYES 0,5 40,25

Diumenge vinent es torna a jugar a casa, un interessant duel contra el Tàrrega. Sou convidats a veure-ho al Club Sant Jordi, des de 2/4 de 10 i durant tot matí.

I la frase: “Els escacs constitueixen un mitjà eficaç per l’educació i la formació de l’intel•lecte de l’home” (Che Guevara, comandant de la revolució cubana, 1928 - 1967).