dimecres, 20 de gener de 2010

XERRADA D’ARCADI OLIVERES ALS ALUMNES DE BATXILLERAT

Els alumnes que estan estudiant batxillerat a l’Institut Francesc Ribalta vàrem poder gaudir dimarts a la tarda d’una xerrada amb el prestigiós i bon comunicador Arcadi Oliveres, professor d’economia aplicada de la UAB, sobre el tema “Les guerres existeixen, però podem treballar per la pau”.

El senyor Oliveres va començar amb una breu introducció sobre la fiabilitat de les informacions publicades en els mitjans d’informació. Va comentar les dues principals causes que desencadenen una guerra, motius econòmics o bé polítics de caràcter territorial. A continuació va exposar que els conflictes bèl•lics estan integrats per diversos factors, com la investigació científica, la comercialització d’armes i la despesa militar mundial...

La conferència va cloure amb la presentació d’un conjunt d’actuacions que poden comportar la fi de les guerres. Cal un canvi de la mentalitat de la població a admetre la injustícia de qualsevol conflicte, la participació en moviments per a la pau i la responsabilitat personal a l’hora de fer objeccions de consciència en tots els àmbits.

En l’àmbit més quotidià podem contribuir-hi, per exemple, fixant-nos en els productes que comprem; n’ hi ha molts en què el benefici econòmic major recau sobre l’intermediari i no pas sobre el petit productor.

La xerrada va resultar molt interessant i els alumnes vàrem poder aprendre molt sobre un tema d’actualitat que requereix una gran sensibilitat per part de tots.

Alba Pijoan (2n batx) i Josep Maria Viladrich (1r batx)