divendres, 15 de gener de 2010

El govern solsoní diposita la confiança en David Rodríguez per a l’alcaldia

Es convocarà un Ple extraordinari el dissabte 23 en què també es nomenarà Clara Agut nova regidora

El regidors d’Acció Social i Comunicació del consistori solsoní, David Rodríguez, serà proposat candidat a l’alcaldia en el Ple extraordinari que es convoca per dissabte de la setmana vinent, dia 23, a les 12 del migdia. Aquest matí s’ha dut a terme una reunió dels portaveus dels grups de l’equip de govern en què s’ha ratificat la decisió del grup municipal d’ERC. Així mateix, prèviament, en aquesta sessió plenària es nomenarà regidora Clara Agut, la cinquena candidata a la llista republicana.

El número tres de la candidatura que havia encapçalat Xavier Jounou serà investit alcalde després de consensuar-ho entre els regidors de la seva formació, de comú acord amb el seu desaparegut predecessor, i amb el suport d’El Comú i el PSC. No obstant això, tots els grups municipals de l’executiu han destacat que aquest relleu es regirà amb la plena “continuïtat en l’estructura i el funcionament del govern municipal”. Així, “tot i l’inevitable canvi en l’alcaldia, es manté el pacte de govern signat en l’inici de la legislatura”, han remarcat David Rodríguez, i els portaveus d’El Comú i PSC, Martí Abella i Josep Caelles, respectivament.

“Procurarem mantenir l’esperit de Xavier Jounou”, ha expressat el futur batlle. Tot i això, ha admès que assumir aquest rol “és un repte molt important, perquè ha deixat el llistó molt alt”. Rodríguez també ha explicat que fins i tot aquest relleu “va ser una de les coses que Jounou també va voler deixar lligades abans d’anar-se’n, i va marxar amb la tranquil•litat de saber que l’Ajuntament estava encarrilat”.

Aposta de futur
Si bé el número dos d’Esquerra és el regidor Salvi Nofrarias, aquest ha preferit que fos David Rodríguez el nou alcalde en gran mesura per “evitar donar una imatge de transitorietat i apostar més pel futur”. Nofrarias ha avançat que no té intenció d’encapçalar la llista republicana en les eleccions de l’any que ve, mentre que Rodríguez no ho descarta. El regidor d’Hisenda, Administració i Esports ha assegurat que aquesta decisió no té res a veure amb els problemes de salut que el van afectar l’any passat i que, “afortunadament, ja estan totalment superats”.

David Rodríguez, de 42 anys, és regidor a l’Ajuntament de Solsona i conseller comarcal des del 2007. Políticament, també és secretari d’organització del partit al Solsonès des del 2003 i va ser membre de la candidatura d’ERC al Parlament de Catalunya el 2006. És olianès, però està vinculat a Solsona des del 1981, quan s’hi va desplaçar per motius d’estudi. És casat i pare de dos fills, tècnic superior en Administració de sistemes informàtics i ha treballat com a responsable de magatzem de matrius. Quant a la seva vinculació amb el teixit associatiu solsoní, Rodríguez és soci del Centre d’Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, Amisol i el Centre Excursionista del Solsonès.


Abella i Rodríguez, al centre, amb Caelles i Nofrarias, aquest migdia

Solsona, 15 de gener de 2010

Font: Ajuntament de Solsona