dijous, 28 de gener de 2010

El Consell “ofereix” mà d'obra a 2 empreses per reactivar el sector industrial al Solsonès

L'equip de govern ha posat en contacte empresaris de la comarca amb grans indústries nacionals perquè incorporin el Solsonès en les seves cadenes de muntatge

El Consell Comarcal del Solsonès ha mantingut converses des de fa 3 mesos amb dues grans empreses presents en el territori espanyol per tal d'atreure el seu interès cap aquesta comarca, i donar feina a la població, segons ha avançat el president del Consell, Marià Chaure.

Chaure ha manifestat que “els contactes inicials van tenir lloc a Barcelona entre el vicepresident comarcal, Albert Muntada i gerents d'una indústria de petits electrodomèstics i d'una altra d'aplicacions d'energies alternatives”. Posteriorment, l'ens comarcal, ha mantingut diferents reunions de treball amb la directiva d'ambdues empreses i alguns empresaris del Solsonès, amb l'objectiu d'arribar a un acord per tal de promoure la creació d'ocupació en aquesta comarca, on l'atur ha crescut espectacularment els darrers mesos.

Albert Muntada ha explicat “el principal factor en comú d'aquesta marca de petits electrodomèstics i alguna de les empreses de Solsona ha estat la predisposició que tenim a la comarca de mà d'obra per a treballar en una cadena de muntatge i el fet de poder-la aportar de forma immediata, ja que hi ha moltes dones que treballaven en aquest sector i que es van quedar sense feina”.

“aquesta experiència” ha afegit Muntada, “d'un nombre important de població bàsicament femenina que treballava a l'antiga REMCO, junt a la disponibilitat d'empresaris de la comarca d'oferir les seves naus i maquinària per a posar-se a fabricar peces en poques setmanes, ha fet que, si res no ho estronca a última hora, es pugui començar a col•locar treballadors aquest mateix mes de febrer”.

En aquest sentit, el president del Consell, ha afegit que “aquesta arrancada inicial es produirà, segurament, amb 8 o 10 persones, però l'expectativa és que es pugui incrementar la feina progressivament”. Pel que fa a l'empresa que aposta per impulsar diversos tipus d'energies alternatives al Solsonès, Chaure ha afirmat que “en principi preveu ocupar unes 6 persones, amb un màxim de 17, d'un sector molt diferent al de les cadenes de muntatge, fet que permetrà diversificar les oportunitats laborals de la població”.

Pel vicepresident Albert Muntada, “l'aposta que està fent el Consell per a captar fonts d'ocupació és important perquè no va enfocada només a buscar indústries que vulguin venir a la comarca sinó a establir ponts amb els empresaris afincats al territori, ja que això ens aporta més garanties de permanència”.


Marià Chaure, president del Consell Comarcal,
i Albert Muntada, vicepresident