dilluns, 25 de gener de 2010

David Rodríguez es declara hereu de ‘l’esperit Jounou’ en la seva investidura

23/01/2010

Martí Abella: ‘Tots els regidors d’ERC, El Comú i PSC tanquem files al voltant del seu lideratge’

Centenars de solsonins i solsonines han fet petita la sala de plens i el vestíbul de la primera planta de l’Ajuntament de Solsona aquest migdia en el Ple extraordinari d’investidura del nou alcalde, David Rodríguez i González. En un acte explícitament solcat pel record de la recent desaparició de Xavier Jounou, present en les intervencions de Rodríguez, el fins ara alcalde en funcions, Martí Abella, i el número dos d’ERC, Salvi Nofrarias, el públic assistent i la corporació municipal ha expressat el suport al nou batlle, que ha assegurat que ja s’ha “arremangat les mànigues i, amb l’ajut dels companys de govern, anem per feina”.

Aquest migdia l’Ajuntament solsoní ha encetat una nova etapa en la segona meitat de legislatura amb David Rodríguez al capdavant. Deu dies després de l’òbit de Xavier Jounou, alcalde des del 2007, el nou batlle ha rebut la vara de mans del regidor i amic Salvi Nofrarias, que prèviament ha renunciat al màxim càrrec en el consistori.

Han assistit al Ple extraordinari d’investidura de l’alcalde i de la regidora republicana Clara Agut el senador d’Entesa Catalana de Progrés Josep M. Esquerda; les diputades republicanes al Parlament Anna Simó i Laura Vilagrà; els diputats provincials Josep Cosconera i Enric Colom, i el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, entre d’altres. També la vídua de Xavier Jounou, Isabel Roca, i les germanes, Montse i Raquel, han estat presents a l’acte per mostrar el suport a Rodríguez, en qui el seu predecessor va dipositar la confiança.

Clara Agut, regidora

Primerament, s’ha dut a terme el nomenament com a regidora de Clara Agut i Vilaró, número cinc a la candidatura d’Esquerra Republicana en les darreres eleccions municipals. Després de prometre complir les obligacions del càrrec, Martí Abella, alcalde en funcions i president de la mesa, li ha col·locat la banda. Una vegada la corporació ha tornat a ser integrada pels tretze regidors que legalment li pertoquen, s’ha procedit a l’elecció del nou batlle, un fet amb el qual Abella ha expressat que es cloïa “un dels períodes més dramàtics de la història d’aquest Ajuntament i d’aquesta ciutat”.

Abans però, el regidor Salvi Nofrarias ha argumentat públicament la seva decisió de renunciar a l’alcaldia. El grup municipal d’ERC, segons ell, va convenir que per donar continuïtat al projecte iniciat a principi de la legislatura era preferible que Nofrarias mantingués les àrees municipals que li van ser encomanades –Administració, Hisenda i Esports– i que fos Rodríguez l’encarregat d’assumir el càrrec. Nofrarias l’ha descrit com “una persona honesta, dialogant, treballadora i responsable”. A més, “amb ell també optem per una clara aposta de futur”, ha afegit el segon d’ERC.

Vot en blanc de CiU

D’altra banda, el portaveu de CiU, Jordi Riart, ha avançat que el posicionament del grup municipal que representa seria el vot en blanc, en lloc del vot negatiu, ateses les desgraciades causes que han derivat en aquesta investidura. Efectivament, una vegada feta l’elecció s’han comptabilitzat vuit paperetes per a l’alcaldia de David Rodríguez i cinc en blanc.

En el moment culminant i més simbòlic de la investidura, i abans de pronunciar el discurs de cloenda, el segon alcalde d’aquesta legislatura ha cedit la seva banda de regidor a Martí Abella i ha rebut la vara de comandament de mans de Nofrarias, aixoplugat per una llarga i càlida ovació de la sala de plens.

L’exemple de Jounou

Cal recordar el Xavier i tenir present el seu exemple si volem una Solsona millor, una ciutat on governin l’honestedat, la força dels valors i el compromís”, ha destacat Rodríguez amb fermesa. El nou batlle, amic íntim de Jounou, s’ha declarat “hereu d’una persona molt especial” i ha descrit “l’esperit Jounou en la manera de fer política” com un estil basat en l’honradesa, la humilitat, l’equitat, la proximitat, la defensa i pedagogia dels valors democràtics, el respecte institucional i l’esforç en el treball.

Tot i manifestar-se orgullós d’aquest llegat, ha demanat que no se’l compari mai amb el seu predecessor: “ho trobaria injust i mesquí”. I “si mai teniu la temptació de fer-ho, recordeu que jo només sóc alcalde perquè ell no hi és”. “Ell era el meu candidat”, ha subratllat amb una completa serietat en el rostre. Però, al mateix temps, Rodríguez no vol que el planyin i ha afirmat que està “a punt i preparat per encarar aquest nou repte”. “Ja m’he arremangat les mànigues i, amb l’ajut dels companys de govern, anem per feina”.

També ha remarcat que “ningú no podrà dir mai que ho hem tingut fàcil”, ja que a banda de les dificultats de qualsevol relleu, “hem de governar enmig d’una greu crisi econòmica i hem de fer front a la pèrdua del líder indiscutible, que ha estat molt dura”. Ha admès que davant l’infortuni, hi ha hagut moments, en els darrers dos mesos i mig, que “hauríem amainat veles”. Malgrat totes les dificultats polítiques i emocionals, però, “estem a l’alçada del que la ciutadania ens reclama”. En la mateixa línia, Martí Abella havia expressat en la seva introducció que “la desaparició de Xavier Jounou ha significat un cop duríssim als nostres cors, però no als nostres projectes i objectius”.

Així mateix, l’executiu municipal ha expressat, en boca d’Abella, el seu ple suport al nou alcalde. “Els companys de l’equip de govern creiem que reuneix totes les qualitats que li han de permetre continuar amb competència i la mateixa passió la línia traçada per Xavier Jounou”. El primer tinent d’alcalde ha descrit Rodríguez com una persona jove i, per tant, “decidida i audaç, capaç d’engrescar aquesta ciutat en la resolució dels nous projectes i dels vells problemes”. És per això que “a partir d’ara mateix, tots els regidors d’ERC, El Comú i PSC tanquem files al voltant del seu lideratge”.

L’escola d’El Vinyet, una prioritat

La presentació del projecte del casal cívic de Solsona, al costat del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, dissabte vinent, serà la propera aparició pública del nou alcalde. Algunes de les prioritats que s’ha marcat en aquesta darrera etapa de la legislatura són la construcció de la nova escola d’El Vinyet a la Cabana del Màrtir, el desenvolupament del Pla de barris i, de forma més imminent, la implementació de la recollida de la fracció orgànica.

A sota hi ha l'enllaç a l'album Picasa amb les fotos de la investidura del nou alcalde, David Rodríguez:

http://picasaweb.google.es/diaridesolsona/23012010InvestiduraNouAlcaldeDeSolsonaDavidRodriguezFotosLluisClosa#

Text: Ajuntament de Solsona

Fotos : Lluís Closa