dilluns, 25 de gener de 2010

Clara Agut s’incorpora a la dinàmica municipal de Solsona


Un dels principals projectes és el desenvolupament del Pla d’emergència social

Clara Agut i Vilaró, la nova regidora de Solsona investida en el Ple extraordinari de dissabte passat, ha iniciat aquest matí la seva agenda política al consistori. Des d’avui mateix, a través d’un Decret d’alcaldia, ha assumit les regidories de Salut, Acció Social i Comunicació, que fins ara eren responsabilitat de David Rodríguez, nomenat alcalde en el mateix plenari.

En el seu primer dia a l’Ajuntament, Clara Agut ha tingut una presa de contacte amb les tècniques de les seves àrees municipals, els projectes de les quals l’alcalde també la va “posant al dia per no aturar la feina”, segons explica. Entre altres afers, un dels principals projectes dels quals s’ha de fer càrrec és el Pla d’emergència social, posat en marxa l’estiu passat per pal•liar els efectes de la crisi sobre les famílies solsonines en situació més vulnerable.

A final de desembre s’havien beneficiat d’aquest Pla 40 famílies, entre les quals hi ha 80 infants. La gran majoria van recórrer al banc d’aliments, gestionat per Creu Roja, a més de rebre ajuts per cobrir altres necessitats bàsiques, com entrades d’habitatges, despeses de lloguer, llum i aigua, medicaments o bolquers.

Així mateix, la regidora de Salut, que substituirà David Rodríguez a la Junta del Centre Sanitari, considera que la gestió d’aquest equipament comarcal “és un dels assumptes importants pels quals cal vetllar, tot i que depengui del govern del Consell Comarcal”.

Clara Agut, de 40 anys, és casada i mare d’un fill. En l’àmbit polític, està vinculada a ERC des que el 2007 va entrar a formar part de la candidatura per a les eleccions municipals encapçalada per Xavier Jounou. També és representant d’aquesta formació política al Consell de Dones del Solsonès. Professionalment, ha treballat durant més de nou anys al departament de logística i compres d’una empresa solsonina del sector del muntatge de petit electrodomèstic i properament s’incorporarà en una coneguda firma internacional del mateix sector. Pel que fa a l’associacionisme, la nova regidora és membre del Solsonès Obert al Món (SOM) i és sòcia d’ACNUR i Amnistia Internacional.Solsona, 25 de gener de 2010

Font: Ajuntament de Solsona