dimecres, 27 de gener de 2010

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PRIMERA TERRITORIAL (Grup 5): CF SOLSONA, 2 - CF ORGANYÀ, 5

CF Solsona: Juanjo, Obiols (Puig), Jean, Piera, Jiménez, Alcázar, Freixes, Solé, Cots, Casanovas (Marius) i Pep (Miki).
CF Organyà: Salmerón, Vigo, Escolà, Bessone, Alias (Casals), Buchaca, Vilanova (Beltran), Roch, Vila, Campabadal, Valls (Sala).
Àrbitre: Sr. Robert GRACIA CASTANY, auxiliat a les bandes pels Srs. Albert CATALÀ i Sergi ZAMORA. Va estar malament en la seva tasca, calibrant les accions dels dos equips de manera diferent. Autoritari, xulesc, rígid i meticulós, amb el local. Permissiu i tou, amb l’Organyà, a més de xiular i trencar moltes accions del Solsona a la segona part, no deixant-li crear joc ni jugades de perill.
Per part del Solsona, va mostrar targetes grogues a Freixes (37’), Marius (49’), Alcázar (65’ i 67’), Jiménez (72’ i 82’), Jean (79’), i als jugadors de la banqueta Pep i Serra en el 85’ (per protestar airadament una falta). Targetes vermelles a Alcázar (67’) i Jiménez (82’), per ser la segona groga, i a Puig (90’) (directa, perque, éssent l’últim defensor, va cometre falta sobre un atacant). (9 grogues , 2 vermelles per acumulació i una vermella directa)
Per part de l’Organyà, a Escolà (10’), Bessone (31’ i 76’), Buchaca (50’), Valls (64’), Salmerón (78’) i Vila (89’), targetes grogues. A Bessone, la vermella (76’), al mostrar-li la segona groga. (7 grogues i 1 vermella per acumulació).

L’Organyà es presentava a Solsona situat en el primer lloc de la classificació. Va demostrar, amb el seu saber fer, experiència i veterania, el lideratge. Juntament amb el Linyola han estat els millors equips que han passat pel Municipal de Solsona, aquesta primera volta.
Jugant de poder a poder per fer-se amb el domini del camp, l’equip de l’Alt Urgell va aconseguir gol en dues accions de bona col•locació, intuició i seguiment de la jugada. El Solsona sempre va anar a remolc, però sense donar-se per vençut.
En el minut 9, Bessone, es cola entre la defensa solsonina i remata una passada “de la mort” des de la dreta del seu atac. En el minut 15, Solé treu una falta sobre l’àrea visitant, i Casanovas remata de cap, superant la sortida indecisa del porter, obtenint la igualada (1-1). En el 28, es bota un còrner des de la dreta de l’atac visitant sobre la porteria solsonina i Vilanova s’avança als defensors locals, desfent l’empat. En el límit del primer temps, Freixes treu una falta idèntica a la primera, els solsonins intenten rematar d cap, ningú la toca i el porter Salmerón se “l’empassa”, éssent el 2-2 amb el qual finalitza la primera part.
Es reprèn l’encontre i el joc es mostra alternatiu. Els dos equips volen manar sobre el terreny de joc i cap ho aconsegueix clarament. L’àrbitre comença a donar senyals de vida, aplicant un doble criteri difós. S’arriba al minut 62 i Campabadal, tot un veterà, obté el tercer gol visitant que és un gerro d’aigua freda per al Solsona. Tot i això no defalleix, però s’inicia el “concert de xiulet i de targetes”: Accions de defensa solsonina, falta i tarjeta groga; protesta, tarjeta groga. Així, Alcázar veu com, el 65 i el 67, li mostra dues grogues (per tant és expulsat) i Jiménez, en el 72 i 82, també veu targetes grogues i, per tant, és expulsat, després de l’entrada a un contrari dins l’àrea solsonina, rpoduint la seva caiguda, que és estimada com a penal. Roch és l’encarregat d’executar-lo i el transforma. Representa el 2-4.
En principi, els solsonins veuen com se’ls escapa l’Organyà, es desorienta una mica, però prova de tornar a portar la iniciativa. El protagonisme de l’àrbitre fa el seu efecte en els jugadors i en els aficionats locals. En el seu recital xulesc es va encarar i mostrar tarjeta groga als jugadors Serra i Pep, que seien a la banqueta. En el minut 89, un jugador visitant intenta apropar-se a l’àrea solsonina, és entrat i derribat per Puig, que veu com el Sr. Gracia li mostra tarjeta vermella directa, per considerar qu era el darrer defensor. Roch treu la falta, la pilota toca en el cap d’un jugador qu formava la tanca i es cola per l’escaire esquerre de la meta de Juanjo.
Amb la pilota al centre del camp, es dóna per finalitzat el matx amb un resultat (2-5) excessiu. Això no vol dir que l’Organyà no fós mereixedor de la victòria, ans tot el contrari: va demostrar el per què és el líder. També va sofrir la pluja arbitral de targetes grogues, 7 en total.

Al finalitzar el partit els aficionats van increpar l’àrbitre per la seva deficient actuació, abandonant el terreny de joc, acompanyat pel Delegat de Camp i pel lloc habitual, entre els jugadors de l’equip visitant, com és costum. Els seguidors van anar abandonant les instal•lacions i tornant a la normalitat, restant-ne alguns fent tertúlia sobre l’encontre.

Amb aquest resultat, per una part ja temut, s’està en lloc compromés a la taula, però hi ha molta igualtat entre els 10 darrers classificats. Cal treure resultat positiu del proper enfrontament per poder aspirar a la salvació, donada aquesta igualtat existent.

PROPERA JORNADA

Campionat de Catalunya de Primera Territorial (Grup 5)

Diumenge, 31 de gener de 2010, al Camp Municipal de Torrefarrera (El Segrià), a les 16:30 (2/4 de 5 de la tarda)

CF TORREFARRERA & CF SOLSONA