dilluns, 28 de desembre de 2009

Una maqueta dels Escolapis presidirà l’entrada del Teatre Comarcal de Solsona

S’inaugurarà dissabte dia 2 a 2/4 de 6 de la tarda abans de la funció dels Pastorets

Gràcies a l’afició, l’habilitat i l’encert del solsoní Josep Solé, el Teatre Comarcal de Solsona tindrà exposada en el seu vestíbul, a partir del 2 de gener, una maqueta del col•legi dels Escolapis. La inauguració de la reproducció a escala de l’immoble que s’ubicava en el solar sobre el qual hi ha el teatre serà un acte en recordança d’aquell monument del centre històric, un edifici neoclàssic construït entre els anys 1774 i 1790 i considerat un dels exemples més interessants de l’arquitectura catalana del segle XVIII.

El Teatre Comarcal i els habitatges de la mateixa illa es van aixecar el 1999 sobre el terreny on hi havia els Escolapis, després de ser enderrocats el setembre de l’any anterior en trobar-se en un estat ruïnós. Aquest episodi urbanístic de la ciutat no va ser exempt de polèmica política.

La maqueta de Josep Solé medeix 1,20 metres quadrats. Hi ha treballat prop de set mesos a partir de fotografies tant de l’exterior com de l’interior. El col•legi dels Escolapis era una construcció rectangular amb un pati central, una planta típicament mediterrània. Contava d’una planta baixa, amb l’accés principal pel carrer de Sant Pau, on hi havia les aules; dues plantes superiors, amb habitacions i altres serveis per a la comunitat religiosa, així com estances per als nois de la comarca que hi eren en règim d’interinat, i unes golfes.

La inauguració tindrà lloc aquet dissabte, dia 2 de gener, a 2/4 de 6 de la tarda, mitja hora abans de la funció dels Pastorets, que representa el Grup de Teatre Lacetània. Aquest és el tercer treball de Solé, després de realitzar una maqueta dels Caputxins i una altra de l’hospital Pere Màrtir Colomés. Totes dues es poden veure en els seus respectius edificis.


Dia: dissabte 2 de gener
Hora: 17.30 h
Lloc: Teatre Comarcal (Vall Fred, 20)

Solsona, 28 de desembre de 2009