dilluns, 14 de desembre de 2009

Reordenen els aparcaments de la plaça del Camp per garantir la seguretat dels vianants

14/12/2009

Entre dimarts i dimecres se n’enllestirà la senyalització horitzontal

A partir d’aquesta setmana mateix està prohibit aparcar sobre la vorera de la plaça del Camp de Solsona que toca al mur de l’escola Arrels. Per compensar-ho, la regidoria de Governació està condicionant places d’aparcament sobre la calçada, però el sistema en bateria se substitueix pel de línia a tots dos costats del vial. Amb aquesta actuació l’Ajuntament aplica els criteris del Pla local de seguretat viària, amb la finalitat de prioritzar la seguretat del vianant.

Aquesta mesura comportarà la reducció del nombre de places d’aparcament d’aquest indret, però ha de servir per “vetllar en primer lloc per la seguretat de les persones que es desplacen a peu”, afirma el regidor de Governació, Josep Caelles. “Hem de retornar als vianants l’espai que els pertoca”, especialment en una zona escolar com aquesta, on, a més, es concentren quatre passos de vianants. Així mateix, en abaixar la zona d’estacionament de la paret de l’escola a la calçada s’estreny el carril de circulació de vehicles, amb la qual cosa també s’intenta reduir la velocitat del trànsit rodat.

D’altra banda, en una cantonada de la plaça del Camp, a tocar d’un dels passos de vianants, s’ha substituït una plaça per a turismes per sis places per a motos. D’aquesta manera, es guanya visibilitat per als conductors i seguretat per a les persones que creuen el carrer, al mateix temps que s’augmenta el nombre de llocs d’estacionament per als vehicles de dues rodes. Entre demà i dimecres es preveu enllestir la senyalització horitzontal d’aquesta reordenació.

Font: Ajuntament de Solsona