dilluns, 7 de desembre de 2009

Novena edició de la Nit de l'Esportista


El Solsonès homenatja Toni López i premia els seus millors esportistes

L'acte va atorgar la menció especial al fondista Sancho Ayala i va tenir la participació del president de la FCF

La projecció d'un audiovisual en homenatge a Toni López, esportista solsoní que va morir l'estiu passat mentre participava en una cursa de resistència en bicicleta de muntanya, va servir per donar inici a la novena edició de la Nit de l'Esportista, celebrada divendres en un Teatre Comarcal ple.

L'acte, a més d'autoritats locals i comarcals, va tenir la presència destacada del president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, que en el parlament es va referir al "gran treball social" que el futbol fa a Catalunya i va recordar que la federació que encapçala "és la primera entitat a Catalunya, on se celebren 3.000 partits de futbol cada cap de setmana". Casals no va deixar passar l'ocasió per parlar del "gran moment" que viu la selecció catalana i va animar al públic a "omplir el Camp Nou de senyeres" en el partit entre Catalunya i Argentina, el 22 de desembre vinent.
Una quinzena de clubs i esportistes individuals del Solsonès van rebre el reconeixement públic en la ja tradicional i consolidada Nit de l'Esportista, que any rere any premia les gestes dels esportistes de la comarca i que, alhora, és també un aparador de la gran diversitat d'esports que es practiquen al Solsonès. El futbol i el bàsquet van dominar en la categoria dels equips federats, mentre que l'esport individual d'alt nivell premiava esports característics de la comarca com ara l'esquí, la pesca i el motociclisme.
En la segona edició del premi Premsa, que s'atorga a aquelles persones o entitats que contribueixen a la difusió de la comarca, es va reconèixer els organitzadors del Campus Èlite Jove perquè "fa més de vint anys que posen Solsona al mapa i la converteixen en la capital del bàsquet durant uns dies". Pel que fa a la menció especial, enguany ha anat a les mans del veterà fondista solsoní Sancho Ayala, ja que "ha compaginat la pràctica de l'esport de competició, amb la consecució de més de 50 podis, amb el de lleure", i també per la difusió que fa de l'atletisme des de l'entitat Fondistes Solsonins.

Un nou rocòdrom, el 2010
El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Solsona, Salvi Nofrarias, va aprofitar l'ocasió de la Nit de l'Esportista per anunciar que el consistori invertirà els diners que rebran les administracions locals de l'anomenat pla Zapatero "en la construcció d'un rocòdrom" que, segons va assegurar el regidor solsoní, haurà de quedar enllestit "durant el 2010".

Nofrarias també va explicar que properament s'enllestiran els treballs del pavelló nou. El regidor d'Esports de Solsona també es va dirigir als entrenadors i pares de nens esportistes per recordar-los el seu important paper en la transmissió de valors com "la tenacitat, el compromís, l'autocontrol..., que han de deixar la competitivitat en un segon terme".

Font: Regió 7

Podeu trobar el reportatge fotogràfic de l'esdeveniment a través de l'enllaç
http://picasaweb.google.com/diaridesolsona/20091204NitDeLEsportistaFotosLluisClosa#