dimecres, 30 de desembre de 2009

L’Ajuntament proporciona recursos en línia als infants

30/12/2009

El web Infantsdesolsona.cat és coordinat pels Serveis Socials i finançat per la Generalitat

Des d’ahir la població solsonina d’entre 6 i 12 anys disposa d’un web específic amb informació, activitats de diversos nivells, agenda i una plataforma per interactuar. És el portal Infantsdesolsona.cat, creat per la regidoria d’Acció Social i finançat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat. El regidor de l’àrea, David Rodríguez, i el responsable del disseny del web, Kiko Montilla, van presentar ahir públicament el nou projecte.

Fins ara “l’Ajuntament es preocupava de fer arribar la informació municipal a la ciutadania, però deixant una mica de banda el col·lectiu infantil”, va dir Rodríguez. Amb aquesta iniciativa, però, “tenim la intenció d’atansar als nens i nenes tot el que es fa a Solsona, al mateix temps que els acostem a les noves tecnologies i els oferim la possibilitat d’interactuar”, va afegir el regidor.

L’apartat més gran d’aquest web és el d’entreteniment, que conté jocs, manualitats, contes, il·lustracions per pintar i altres activitats. Un altre espai es dedica a la informació, amb continguts especialment adreçats a les famílies, en què es tracten qüestions com les prestacions, pautes educatives, de salut, i projectes per a escolars de primària, entre d’altres. També conté una bústia, a través de la qual els usuaris poden enviar les seves propostes, i una agenda d’activitats. Finalment, proposa tota una sèrie d’enllaços a webs de jocs infantils, centres escolars del Solsonès i altres entitats i institucions de la comarca.

Per al regidor d’Acció Social, amb aquests recursos en línia el consistori també vol posar a disposició de la quitxalla “un lloc a Internet que dóna la tranquil·litat als pares i mares de saber que els seus fills estan navegant per un web de confiança amb continguts adaptats a les seves edats”, amb la seguretat que els petits s’estan informant i formant. Els continguts són gestionats pels Serveis Socials.

D’altra banda, els seus responsables es comprometen a actualitzar i ampliar aquesta pàgina “per mantenir-la viva”, ja que d’això en dependrà el seu èxit. En aquest sentit, també fan una crida a les escoles a dinamitzar-la amb l’aportació de nous recursos.