dijous, 17 de desembre de 2009

L’Ajuntament implica el teixit associatiu en l’elaboració de l’Agenda 21


17/12/2009

Es constitueix la comissió de seguiment del projecte, integrada per més de 30 persones

Més d’una trentena de persones seguiran de prop el procés d’elaboració de l’Agenda 21 de Solsona i hi faran aportacions. Ahir al vespre es va constituir la comissió de seguiment, integrada per representants del teixit associatiu solsoní, tècnics, persones a títol particular interessades en el projecte, l’equip redactor i membres de tots els grups municipals.

“Volem que la societat solsonina en el seu conjunt validi l’Agenda 21, perquè és un projecte de ciutat”, va sentenciar ahir el regidor de Medi Ambient, Jordi Fraxanet. Aquest és el motiu pel qual el consistori ha considerat oportú crear una comissió de seguiment en què hi hagi cabuda per a les associacions veïnals, socials, culturals i econòmiques de Solsona, a més d’altres col·lectius professionals i ens que poden fer aportacions enriquidores al projecte, com el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

L’Agenda 21 serà un full de ruta que ha de guiar el creixement de la ciutat perquè millori la seva qualitat de vida tot resolent les problemàtiques ambientals, econòmiques i socials. “No només té un enfocament mediamenbiental, sinó molt més ampli”, va recordar el regidor. Per aquest motiu, el consistori vol fer-ne partícips els agents socials representatius de tots els àmbits. Ahir es va convocar la reunió de constitució d’aquest òrgan, que es trobarà com a mínim en dues ocasions més: el març, just abans de fer la presentació pública de la diagnosi, i el juny o juliol, abans d’exposar el Pla d’Acció Ambiental a la ciutadania.


Vetllar per l’execució del projecte

Les seves funcions consistiran a fer un seguiment del treball i, si és necessari, fer-hi aportacions, i, tal com remarcava ahir Núria Serena, tècnica coordinadora del projecte, “actuar de vincle entre l’Ajuntament i l’equip tècnic i la societat solsonina”, cadascú des del seu sector. “És interessant establir aquesta complicitat perquè la majoria de la ciutadania s’hi impliqui”, va dir Serena. A més, en un futur, aquesta comissió té l’objectiu d’encarregar-se de vetllar per la implementació de l’Agenda 21, el document del qual s’enllestirà el juliol de l’any que ve.

Des del mes de setembre l’equip redactor està realitzant entrevistes personals amb regidors, tècnics municipals i representants d’entitats o de col·lectius professionals. Properament es completarà aquesta fase dels treballs i, passat Reis i fins al març, es realitzaran grups de discussió, tallers que s’organitzaran amb 10 o 12 participants que presenten perfils similars. El procés participatiu preveu enllestir-se el mes de març, moment a partir del qual l’equip tècnic iniciarà la redacció del Pla d’Acció Ambiental, l’eix central de l’Agenda 21.Font: Ajuntament de Solsona