dijous, 19 de novembre de 2009

Toni Casassas lliura a l’Ajuntament de Solsona el projecte bàsic del centre cívic19/11/2009

Governació preveu iniciar les obres el primer semestre del 2010

Avui s’ha donat el tret de sortida a la tramitació de l’inici de les obres del futur centre cívic de Solsona, que s’ubicarà en un solar molt proper a la sala polivalent comprès entre els carrers del Bisbe Lasala i Adolf Mas. El coordinador territorial del Departament de Governació i Administracions Públiques a la Catalunya central, Toni Casassas, ha lliurat aquest matí a l’Ajuntament el projecte bàsic de l’equipament i la sol·licitud de llicència d’obres.

D’aquesta manera, el Departament de Governació, que finança íntegrament la construcció d’aquestes instal·lacions, i l’Ajuntament solsoní compleixen els terminis fixats en el calendari inicial. En aquests moments s’està redactant el projecte executiu, que es completarà el mes vinent per entregar a l’empresa pública GISA, que s’ocuparà del procés d’adjudicació dels treballs. Segons ha informat Casassas, les obres començaran durant el primer trimestre del 2010 i s’executaran en un termini d’entre 12 i 14 mesos. Aquest equipament requerirà una inversió de la Generalitat de Catalunya superior als 2,5 milions d’euros.

Els responsables municipals que s’han reunit amb la delegació del Governació que els ha exposat el projecte bàsic del centre cívic s’han mostrat molt satisfets per la incorporació d’aquells serveis particulars que s’havien sol·licitat des de Solsona. Aquestes instal·lacions, les línies mestres de les quals es van dibuixar en un avantprojecte redactat fa un any per l’arquitecte solsoní Joan Arnau per encàrrec de l’Ajuntament, estan concebudes per donar servei a les necessitats culturals, educatives i de lleure d’infants, joves, adults i gent gran de la ciutat.

Tanmateix, ni el consistori ni el Departament de Governació han avançat encara les característiques del projecte, ja que es preveu presentar públicament pels volts de les festes de Nadal. Fa un any el consistori va dur a terme un procés de consulta a les entitats socials i culturals del municipi per consensuar el tipus d’usos del futur equipament.

Membres de l'executiu local amb Casassas, aquest matí a Solsona

Font: Ajuntament de Solsona