dimarts, 24 de novembre de 2009

Taula rodona de salut mental organitzada pel Sol del Solsonès

Una cinquantena de persones van assistir el dia 19 de novembre a la taula rodona de salut mental organitzada pel Sol del Solsonès.

El president del Consell Comarcal, Marià Chaure, va presentar l’acte i va donar pas als diferents ponents.

En primer lloc la psicòloga del sol del Solsonès, Montserrat Martínez, va explicar el funcionament del club social del Sol, com a recurs social en salut mental a nivell de la comarca del Solsonès i rodalies. Va recalcar la importància dels clubs socials perquè suposen el primer pas per a l’inserció social a la comunitat i a la vegada la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen malaltia mental i drogodependències.

A continuació la directora de FECAFAMM, la Sra Marta Poll, va explicar-nos la xarxa d’atenció a la salut mental i addiccions des de la perspectiva de les famílies, ja que són elles les que han realitzat un treball reivindicatiu per reclamar una bona xarxa de serveis per aquest col•lectiu, és a dir, atenció familiar, inserció comunitària, vivendes, formació i treball entre d’altres per aconseguir una millor qualitat de vida.

Seguidament el Pere Bonet, director de Salut mental d’Althaia, va comentar que el pla d’acció té les següents prioritats: atenció integral, atenció a les persones i famílies, rehabilitació i integració de les persones amb enfermetat en la societat. Com a conclusió va afirmar que en tot territori ha d’existir un sistema integrat de recursos que permetin l’atenció integral a les persones.

Finalment el president del Sol del Solsonès va cloure l’acte amb l’esperit de treballar conjuntament per la millora de les persones amb malaltia mental i drogodependències i els seus familiars.